İftarda zenciye 30, beyaza 135 TL'lik menü

İftarda zenciye 30, beyaza 135 TL'lik menü
26 Haziran 2015, 10:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın din alimlerine verdiği ne hayali rakamlarla iftira atanlar, yalanları ortaya çıkınca sessizliğe gömüldü. 'deki kişi başı 30 TL'lik iftar mönüsü İstanbul'daki çocuk mönülerinden bile ucuz çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'de din alimlerine verdiği iftarın maliyetiyle ilgili hayali rakamlarla iftira kampanyası başlatıp, foyaları ortaya çıkınca sus pus olan Mimarlar Odası, Aydın Doğan ve Paralel medyanın itibarsızlaştırma operasyonu İstanbul restoranlarının rakamlarıyla tamamen çöktü. Yalan haberler üzerine kalem kalem maliyet açıklayan Erdoğan, önceki gün Beştepe'de verilen iftarın kişi başı 30 TL olduğunu söyledi. Bu rakam İstanbul'un uygun fiyatlı restoranlarında ramazanda verilen çocuk menülerinden bile ucuz çıktı.

ÇOCUK MENÜSÜ 32 LİRA
Dudullu'daki orta halli Ağababa Restoran'ın fiyatları dahi Beştepe'deki yemekten fazla. Çorba, iftariyelikler, ana yemek, tatlı, içecekten oluşan iftar mönüsü büyükler için 49, çocuklar için ise 32 TL. Hünkar Lokantası'nda benzer mönü 95, Develi'de 90 TL. Boğaz manzaralı Feriye gibi mekânlarda ise fiyat 150 TL.

DOĞAN'IN OTELİNDE 135 TL
Otellerde ise kişi başı fiyatlar Beştepe'nin neredeyse 8 katı. Cumhurbaşkanı'nı algı operasyonuyla karalamaya çalışan Aydın Doğan'ın kendi oteli Hilton'da bu rakam 135 TL. Divan İstanbul'da bir kişilik iftar mönüsü 148 TL, Çırağan Palace Kempinski'de 185-250 TL (içecekler ekstra), Four Seasons Otel'de 245 TL, Mövenpick'te 111 TL. Cumhurbaşkanı da 29 kişilik iftar sofrası için kişi başı 9 bin 400 TL (toplam 272 bin 600 TL) fiyat çıkararak 'alçak'tan uçan Mimarlar Odası'na tokat gibi cevap vermişti. Erdoğan, şöyle demişti: "Maliyeti 240 bin lira olarak ifade edilen yemek sı var ya bu Siteler'deki bir ustamız tarafından 4 bin 600 lira artı KDV'dir. Bu suntadan yapılan portatif tabla, masa ve demir profiller rahmetli Sayın Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır. 4 bin 35 lira olduğu iddia edilen sandalyeler Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır, buranın demirbaşında olan sandalyelerdir. Masa üzeri ve çevresinde bulunan 32 bin lira maliyeti olduğu iddia edilen dekorlar da yine bir önceki dönemden kalmadır. Çatal, bıçak Demirel'in döneminden kalmadır. Yemeğin ve masanın hazırlanmasının maliyeti 3 bin 390 liradır. Kişi başı yemek maliyeti de 30 liradır. Beyaz Türkler bize Zenci diyor. Zenci Türklükten şeref duyuyorum."

ATATÜRK'TEN BU YANA YEMEK GELENEĞİ VAR
Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen yemek daveti geleneği aslında Mustafa Kemal Atatürk dönemine uzanıyor. Cumhuriyet'in ilk yıllarında Köşk'te düzenlenen 'Çankaya Sofraları' ülkenin içinde bulunduğu duruma bakılmaksızın devam etmişti. Bu geleneği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de sürdürmüştü.