;

Ünlü sanatçı 'ın son paylaşımları duygulandırdı

Ünlü sanatçı Harun Kolçak'ın son paylaşımları duygulandırdı
20 Temmuz 2017, 09:34

'ın ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören Harun Kolçak dün akşam 22.55'te hayatını kaybetti. Sosyal medyada son yaptığı paylaşımlar ise herkesi duygulandırdı.

Türk pop müziğin efsane isimlerinden (62) dün akşam 22.45'te hayatını kaybetti. Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören şarkıcı, öğle saatlerinde aşırı kusma şikayetiyle Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. 18.00 gibi fenalaşıp yoğun bakıma kaldırılan sanatçı, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

'EN GENÇ GÜNÜ'

Altı gün önce doğum gününü kutlayan şarkıcı, "Bugün gelecek yıllarımın en genç günündeyim" diyerek sosyal medyaya not düşmüştü.

SON PAYLAŞIMI DUYGULANDIRDI

Harun Kolçak'ın son tweet'i olan "Unutma; sen gelecek planları yaparken, hayat da kendi planlarını yapıyor." hayranlarını üzdü.

Kolçak'ın 4 Temmuz günü yazdığı "Saçımı, başımı, yediğimi, içtiğimi, kısaca beni unutun, müziğimi dinleyin, şarkılarıma eşlik edin, bu yeter..." mesajı da ölüm haberinin ardından çok sayıda paylaşım aldı.

Kolçak, vefat etmeden 4 gün önce doğum gününde doktoru Prof. Dr. Oktar Asoğlu ile çektiği fotoğrafı Instagram hesabından paylaşmıştı. Kolçak'ın son paylaşımı da bu oldu.

"TÜRK HALKININ BAŞI SAĞOLSUN"

Vefat haberini canlı yayına bağlanarak doğrulayan ve Kolçak'ın son fotoğrafına yer alan doktoru Asoğlu ise şunları söyledi:

Türk halkının ve herkesin başı sağolsun. Sevgili Harun Kolçak'ı bugün kaybettik. Yarım saat kadar önce kaybetik. Kendisi uzun zamandır sürdürdüğü savaşı kaybetmiş bulunuyor. Bütün dostları bu süreçte onunla beraberdi. Ancak bazen yaşam savaşını insanlar her şeye rağmen sürdüremeyebiliyorlar. Ve şu an kendisini kaybettik.

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

Harun Kolçak, (d. 15 Temmuz 1955, İstanbul) Türk pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve bas gitarist. Sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğludur.

Kariyeri

1955-1977: İlk deneyim

1955 yılı İstanbul doğumlu sanatçı Saint Benoit'de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak'la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray'la başlamıştır. 1977'de Erkin Koray'ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.

1978-1990

Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunç'tan orkestrasına katılması için teklif almıştır. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası`nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası "Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması" ve Antalya "Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması" adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

1991-Günümüz

1991'de Onno Tunç ile ortak yaptığı "Beni Affet" albümü ile büyük çıkış yakaladı. Albümlerinin çoğunda şarkıların söz ve müziği kendine ait olan Kolçak, başka sanatçılara da pek çok eser vermiştir. 1996'da Litvanya'da 13 ülkenin katıldığı "Müzikos Festivalis 96"da "En İyi İkinci Şarkıcı" seçilmiştir.

Kolçak, 2012'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur. Can Güney,Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer`in olduğu grubun verdiği ilk performansı Okan Bayülgen`in Makina Kafa adlı programda vermişlerdir.

Harun Kolçak 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat geçirmiştir. "Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik" sözleriyle hastalığıyla nasıl mücadele ettiğini açıklayan Kolçak, kanseri maneviyatı ile yendiğini ve bu esnada alkali diyeti yaptığını söylemiştir.

22 Haziran 2016 Çarşamba günü Harun Kolçak'ın hastalığı yeniden nüksetti. Acil olarak hastaneye kaldırılan Harun Kolçak yeni bir ameliyat geçirdi. Yoğun bakımda tedavi altına alınan sanatçının yakın dostları tarafından Harun Kolçak'ın bilincinin açık olduğu fakat sadece gözüyle tepki verebilmekte olduğu bildirildi.

Diskografi

Albüm

Beni Affet (1991)
En Büyük Aşk (1993)
Yanımda Kal (1995)
Teslim Oldum (1998)
Yaşasın (2000)
Müzisyen (2006)
Yeniden Doğuyorum (2012)

Diğer çalışmaları

Dansa Çağrı - Zerrin Özer ile 1986 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda
Yeniden - Aşkın Nur Yengi ile 1987 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda
Güzel Şeyler Söyle - Aşkın Nur Yengi ile 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda
Keloğlan - Grup FM üyesi olarak 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda
Bile Bile - Aşkın Nur Yengi'nin Sevgiliye albümünde düet (1990)
Benimsin - Aşkın Nur Yengi'nin Haberci albümünde düet (1997)
Duy Beni Dinle Beni 41 Kere Maşallah (2006)
Biri Var - Bendeniz'in Değiştim albümünde düet (2006)
Sebebim Yok - Egoist'in On albümünde düet (2007)
Pişmanım - Betül Demir'in Süper albümünde düet (2008)
Bir Gece - Çınar Vol. I (2008)

Etiketler Harun Kolçak
BİZE ULAŞIN