FETÖ'nün 1 dolarlarıyla yakalanan hain akademisyenler gözaltına alındı

İstanbul Mali Suçlarla Şube müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonda 31 akademisyeni gözaltına aldı. Gözaltına alınan akademisyenlerin iş yerlerinde yapılan aramalarda FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen tarafından okunup gönderildiği ve şifre olarak kullanılan 10 adet 1’er dolar banknot ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul 5 ilde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyon yaptı. İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Denizli, Kocaeli ve Kırklareli illerinde örgüt adına faaliyette bulunduğu tespit edilen şüphelilere yönelik yapılan operasyonda 31 akademisyen gözaltına alındı.

OPERASYONLARDA 10 ADET 1 DOLAR ELE GEÇİRİLDİ!
İstanbul Üniversitesi'nde örgüt adına faaliyette bulunduğu tespit edilen şüphelilere ait odalarda ve ikametlerinde yapılan aramalarda ise darbe girişiminden sonra gündeme gelen okunmuş ve şifre amaçlı kullanılan 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi. Operasyonda 10 adet 1'er dolarlık banknotların yanı sıra çok sayıda belge, örgütsel doküman, dijital materyaller ele geçirildi.

ŞİFRE '1 DOLAR'
Terör örgütü lideri Fethullah Gülen tarafından okunduğu ve örgüt mensuplarına gönderdiği bilinen, örgüt mensupların konum ve birbirlerini tanımasını sağlayan 1 dolarlık 10 adet banknotların üzerindeki harflerin örgüt içindeki yöneticilerin konumlarını belirlediği öğrenildi. Üzerinde S harfi olan dolarların örgüt içindeki üst düzey yöneticilere verildiği bilgisine ulaşıldı.

31 AKADEMİSYEN GÖZALTINDA
Konu ile ilgili olarak FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma ve örgüt amaçları doğrultusunda faaliyet gösterme suçlarından gözaltına alınan 31 akademisyenin emniyette sorguları devam ediyor.

İlginizi Çekebilir
SON DAKİKA