Çankırı'da et entegre tesisinde yangın çıktı

Çankırı'da et entegre tesisinde yangın çıktı
13 Aralık 2015, 15:30

Kısa sürede büyüyen yangına Çankırı, Ankara, Karabük ve Bolu'dan itfaiye ekipleri ve yangın söndürme uçağıyla müdahale ediliyor

Sabah saatlerinde Çankırı'nın Çerkeş ilçesindeki Aytaç Entegre Et Tesisleri'nin beyaz et ve sevkiyat bölümlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangının bildirilmesi üzerine itfaiye ve sağlık ekipleri seferber oldu. Yangından etkilenen bazı çalışanlar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. İlçe semalarını siyah dumanın kapladığı yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

ÇANKIRI'DA YANGIN! ÇANKIRI'DA YANGIN!

Tesiste sabaha karşı beyaz et ve sevkiyat bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve kısa sürede büyüyen yangına, Çankırı, Ankara, Karabük ve Bolu'dan itfaiye ekipleri ve yangın söndürme uçağıyla müdahale ediliyor.
Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, yangını büyük oranda kontrol altına aldıklarını ve çalışmaların sürdüğünü söyledi.

DOKUZ KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ
Vardiyalı çalışılan tesiste dumandan etkilenen 9 kişi, Çerkeş Devlet Hastanesinde ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Öte yandan, basın mensuplarının tesisin bulunduğu alana girişine, güvenlik gerekçesiyle izin verilmiyor.


650'NİN ÜZERİNDE ÇALIŞANI VAR
1993 yılında kurulan Aytaç Gıda, 2013 yılı sonunda Yıldız Holding bünyesine geçti. Çankırı iline bağlı Çerkeş ilçesinde, 852.000 metrekarelik alan üzerine kurulu 7 ayrı işletmede üretim yapan şirket, günde 750 büyükbaş, 2.500 küçükbaş hayvan kesebilme, 100.000 Tabaklı 60.000 Poşetli Bütün tavuk ürünü üretebilme ve 60.000 ton/yıl hayvan işleme kapasitesine sahip. Aytaç 650'nin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor.