Ülkemizde bir çok kişinin kahvaltıda yemeyi çok sevdiği Nutella'da kanserojen madde olduğu tespit edildi. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin hazırladığı rapor doğrultusunda Nutella yapımında kullanılan palmiye yağının 200 derecede ısıtılması kanserojen maddeye sebep oluyor.
BİR ÇOK ÜLKE DE RAFLARDAN KALDIRILMAYA BAŞLANDI
Şirketin reklam yüzü olan Vincenzo Tapella'nın açıklamasında: '' Nutella yapımında palmiye yağı olmazsa tadı olmaz'' açıklamasını yaptı. Ancak Dünya Sağlık Örgütü hazırladığı raporda palmiye yağının kanserojen madde içerdiğini açıklamıştı.
Bir çok ülkede severek yenilen Nutella'nın senelik 10 milyar euro geliri bulunmakta.
Bu konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik: ''İçerisinde palmiye yağı nedeniyle Avrupa'da yasaklanan Nutella ile ilgili gerekli incelemeyi yapıyoruz ve neticesini en kısa sürede paylaşacağız.''