Palm yağı kökeni Batı Afrika'da olan Amerika ve Kuzeydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yaygın olarak yetiştiriliyor. Bir tür palmiyeden elde edilen Palm yağı aslında bütün dondurulmuş yiyeceklerin içinde bulunmaktadır.
Pişirilen bütün gıdaların içinde hemen hemen Palmiye yağı bulunmaktadır. Market raflarını süsleyen hedef kitlesi çocuklar olan şekerleme ve çikolataların büyük kısmının içindekiler bölümünde kullanılan bu yağ bazı bebek mamalarında bile var.
Palmiye yağı Kanser mi yapıyor?
Palm yağının, kırmızı rengini ve kokusunu yok etmek amacıyla yüksek sıcaklık uygulamasına maruz bırakılması, bazı atık maddelerin oluşumuna neden oluyor. Palm yağı ile ilgili kanserojen tartışmaları da atıkların tümöre sebep olabileceği nedeniyle yapılıyor.