Ersoy Dede

Ersoy Dede

17 Ekim 2015, Cumartesi

Hürriyet'e Taş Atanlar Bulundu mu?

Bravo Ahmet Hakan.. Cnn Turk'ün yaptığı ve savcılığın da soruşturmasına konu olan ne varsa hepsini getirip demokrasiye dayamışsın ya. Daha söylenecek söz bırakmamışsın kimseye.. Evvela bir şeyin adını koyalım.. Doğan Grubu'nun tümü için yapılan bir genel eleştiriyi süzüp de göğsüne indirmen, kurum kararı mı? Seni mi seçtiler bunun için? CnnTurk'ün yöneticileri Ferhat Boratav'la ya da Barış Tünay'la da pek âlâ paylaşabileceğin bir suçlamayı top yekün üstüne almışsın.. Yoksa senin programda Tahir Elçi'nin ettiği laf, Doğan Grubu'nun teröre verdiği desteğin tek referansı değil.. Bunu böyle gibi göstererek patronunu korumaya çalıştığını anlıyorum.. Bir tek 'Pkk terör örgütü değildir' lafı üzerinden demokrasi kahramanı kesilemeyeceğini sen de çok çok iyi biliyorsun.. Sonra sizin her tarafınız demokrat olsa kaç yazar?.. Ahmet Kaya'yı sürgüne iten o alçak yalanları unutmadı bu millet. Hrant Dink'in dar bir cemaatin ancak haberdar olduğu o tartışmalı haberini, 'Türkiye Türklerindir' logosu altında servis ettiğinizi unutmadı.. Orhan Pamuk'u nasıl linç ettirdiğinizi.. Bu mu demokratlık?..

Ey demokrat pozlarıyla faşist saldırıları örtmeye çalışan adam.. Günlerce genç bir politikacının haklı protestosunu 'basına saldırı' diye sattınız dünyaya.. Muhalefet partilerinin temsilcilerini toplayıp toplayıp camlarınıza yüz sürdürdünüz.. ABD başta olmak üzere büyükelçileri vesaireleri seferber ettiniz. Onlarca güvenlik kamerasının önünde gerçekleşen o cam kırma eylemini gerçekleştirenler çıktı mı ortaya? Abdürrahim Boynukalın mıymış o camı kıran? Hadi demokrat adam. Biliyorsunuz o camlara taş atan adamların kim olduğunu.. Bize de açıklasanıza, öğrenelim kimlermiş, neden kırmışlar sizin camları.. Çoook büyük meseleydi ya hani.. Tahkikatın neticesini öğrenmek de hakkımız..

Peki her gün sistemli olarak sana yapılan saldırıyla ilgili Cem Küçük'ün ifadesinin neden alınmadığını soruyorsun ya. Senin üslubunla soracağım : 'bu manşetleri atanlar da attıranlar da.. Aslında işin doğrusunu gayet iyi biliyorlar.. Fakat buna rağmen atıyorlar yalanı.. Peki ama neden? Neden, bilerek ve isteyerek, kasten, alenen, resmen atıyorlar bu yalanı?..' Hatırladın mı bu ifadeleri?. Cem Küçük'ün 'sinek gibi ezmek' metaforunun, senin yumruklanmanla ilgisi olmadığını buz gibi biliyorsun ama yine de soruyorsun..

Demokrat adam.. Sana son soru.. Gazeten sürekli olarak Sedat Peker'i 'suç örgütü lideri, mafya' falan diye sunuyor.. Hatta sana saldırı sonrası ilk polis ifadelerinden yola çıkarak seni Sedat Peker'in dövdürdüğü anlamına gelecek haberler yaptı.. Madem bu kadar demokratsın, gazeteni yöneten adamlara söylesene, 'benim evimde ağırladığım misafir ettiğim bir ismi mafya diye sunmanız yakışmıyor demokratlığımıza' diye.. Yoksa sen de tıpkı gazeten gibi mi düşünüyorsun? Söyle n'olur seni dövdüren kim? Allah aşkına Cem Küçük mü yoksa Sedat Peker mi? Bir de yazsana köşende öğrenelim: senin evden çıktığı gün büyük büyük laflar eden Aydın Doğan, olağan şüpheli olarak grup gazetelerinize haber yaptırttığı Sedat Peker'in senin evinde ağırlandığını öğrendiğinde ne tepki verdi? Kızdı mı sana? Demokat seni... Kalın sağlıcakla

SON DAKİKA