Ersoy Dede

Ersoy Dede

12 Aralık 2015, Cumartesi

HEPSİ DEĞİL BİR KISMI KAÇIYOR!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ/PDY tepe yönetimine dönük olarak yapılan tahkikat, bizim aylardır yüksek sesle dillendirdiğimiz çok önemli bir gerçeği apaçık gün yüzüne çıkardı.. Fethullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu soruşturmada gözaltı istenen 73 kişiden sadece 5'i bulunabildi. Beş.. Sadece beş kişi.. Devletin bildiği 43 kişi yurtdışında.. Diğer isimler yok.. Eğitim, finans, ülke ve basın birimlerini yöneten tepe kadroya dönük bir operasyonda. Örgütün çatısını hedefleyen bir operasyonda.. Savcı yönetici kadroyu istiyor… Kolluk kuvvetleri ise örgütün kendilerine verdiği kadar ismi alıp geliyor.. Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurup yönetmek hükümeti yıkmaya ve görevini yapmayı engellemeye teşebbüsten suçlanan yönetici konumundaki 60 civarında isim yok.. Ne 'Kozanlı Ömer' var, ne Ekrem Dumanlı.. Ne Şerif Ali Tekalan ne Cemil Koca.. Mustafa Yeşil, Alaaddin Kaya, İsmail Büyükçelebi, Akın İpek, Ali Çelik.. Kayıp.. Yok. Gitmiş.. örgüt kimi seçtiyse kurban olarak onu bırakmış sadece.. Teslim etmiş yani devlete.. Esas adamları himmet paralarıyla Amerika'da, Almanya'da bazı başka yerlerde hayatlarını sürdürmeye devam ediyor..

TEK SUÇLU BARANSU MU?
Bakın bu paralel yapının altın vuruş olarak gördüğü 17/25 Aralık Darbe girişimi patladığından beri süren tahkikatlara, el konan işletmelerine, tutuklanan adamlarına falan bakın. Böylesi büyük bir ihanet şebekesini çökerttiğiniz bir ortamda kim cezaevinde kim firarda?.. O kumpas kurdukları komutanların hepsi koşa koşa geldi. Dış görevi bırakıp ifade için gelen komutanı bile 'kaçma şüphesi var' diye içeri tıktı bu yapı. Şimdi hepsi teker teker kaçıyor.. Haa pardon. Bir şeyi düzelteyim. Hepsi kaçmıyor. Ya da sistem hepsini kaçırmıyor.. Öyle bir düzen disiplin kurmuşlar ki, en tesirli adamlarını uçuruyorlar, süreç içinde faydalandıkları ve artık bir işlerine yaramayacağını düşündükleri adamları teslim ediyorlar. Bölge imamlarını, medyalarının tesirli adamlarını, çok kuvvetli savcılarını vesaireyi sessiz sessiz çıkarıyorlar yurt dışına.. İyi de bütün suçu Mehmet Baransu mu işledi?.. Ben buradan Baransu'ya da çağrıda bulunuyorum. Arkadaş sen niye yüklendin bütün paralel yapının kumpas yükünü? Delirdin mi sen?. Niye çıkıp sormuyorsun; "kim itti ulan beni?" diye… Ama söylüyorum buradan. Yurtdışında da rahat edemeyecekler. Tuzak kurdukları devletimizin nefesi enselerinde olacak. Buradan açıklayalım. Bu firariler için özel bir birim tesis ediliyor. Sadece işi dış operasyonlar olacak. MİT bünyesinde oluşturulacak bu ekip, yasadan aldığı yetkiyle, kuşları avlayı tek tek kafeslerine yerleştirecek..

SİZ CEMAAT ZANNETMEYE DEVAM EDİN
Bu noktada bu yapının hâlâ cemaat olduğunu düşünen, içinde dinle diyanetle ilgili birşeyler olduğunu zanneden varsa artık görsün. Bu adamlar sizlerden aldıkları o bağışlarla, kurban paralarıyla, yardım derneği için topladıkları ödentilerle adaletten kaçırdıkları hakim ve savcılara Avrupa'da kral bir hayat sağlıyorlar.. Siz yaptığınız şeyi ibadet zannederken, paralarınız köpük partilerinde kumarhanelerde yeniyor. Bu adamların dinî anlamda cemaat olmadığını bir suç şebekesi olduğunu görmüyor musunuz?. Tek bir soru sorun sizi motive etmeye çalışan abilere, ablalara; ".. bize kurtarmamız gerektiğini söylediğiniz Bank Asya için parmağımızdaki alyansımzı sattırırken, en büyük finansörünüz Akın İpek neden parasını Bank Asya'da değil de faizli bankalarda tutuyordu?.." Tek bir soru.. Size elinizdeki avucunuzdaki herşeyi sattırıp parasını bankaya yatırtan adamlar şimdi Amerika'da hayatlarını yaşıyor. Düşmeyin bu tuzağa..
**
YAPILAN ATAMALARA BİR DAHA BAKIN!
Bir de not.. Fethullahçı terör örgütüne finans sağladığı veya kara para akladığı iddiasıyla kayyum atanan veya TMSF tarafından profesyonel yönetici tayin edilen şirketlere yakından bakıyorum bir süredir.. Oralardan gelen şikayetleri değerlendiriyorum.. Arkadaş.. Bak iyi dinle beni.. Paralel yapıyla mücadele noktasında benim baktığım tek bir yer var.. Beştepe.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'tek başıma da kalsam bu ihanet şebekesi ile mücadelem sürecek' dedi mi?.. Dedi.. Ben de o noktadayım. Seni oraya atayan mekanizmayı aldattın mı yoksa o mekanizma da paralel yapının kölesi mi olmuş, bu çıkacak ortaya.. hiç merak etme.. Kalın sağlıcakla

SON DAKİKA