Ersoy Dede

Ersoy Dede

10 Ekim 2016, Pazartesi

O Teröristler Nereden Geldi?

Şemdinli'de yaşanan terör saldırısı çok açık gösterdi ki, devlet içindeki FETÖ'cü unsurlar daha hâlâ hem de güçlü bir biçimde varlığını sürdürüyor.. 15 Temmuz'dan bu yana yapılan tasfiyelerden sonra uydurulan 'mağduriyet' edebiyatına ne yazık ki, herkesi ikna etmek üzereler.. Başbakan Binali Yıldırım, 'tasfiye edilen kamu görevlisinden fazla mağduriyet şikayeti var' derken, yapılan tezgahın devlet olarak farkında olduklarını söylüyordu zaten.. At izinin it izine karıştığı algısını yayarak emniyette, orduda, yargıda, istihbarat birimlerinde vatansever kadroların dışlanmasını sağlamaya çalışıyor bu alçak ve aşağılık örgüt.. Evet 'hırsızın hiç mi suçu yok?' diyenler için baştan arz edeyim.. PKK'nın gerçekleştirdiği bu barbarca, bu vahşice bu alçakça terör saldırısını en güçlü biçimde kınıyorum.. Ama bu saldırı salt PKK aklıyla ve gücüyle izah edilemeyecek bir saldırı.. 5 Ton bomba yüklü kamyonu, devlet içindeki bir yapının desteği olmadan, değil karakola yollamak, garajdan çıkaramazsınız..
**
Dahası Şemdinli, bugün PKK'nın varsayılan hedeflerine hizmet eder bir saldırı değil..
Ya ne?.. Elbette son günlerde yükseltilen Başika tartışmalarından bağımsız değerlendiremeyiz Durak Karakolu saldırısını.. Çok net görülüyor ki, İran yönetimindeki Bağdat, artık söylem düzeyinden eylem düzeyine geçmiş.. Alın önünüze haritayı ve 10 askerimizin 8 sivil yurttaşımızın şehid olduğu Durak Karakolu'na yakından bakın.. Bakın bakalım, her akşam haber bültenlerinde adını duya duya ezberlediğiniz, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına mesafesi kaç kilometreymiş..
Ben ifade edeyim size.. TSK'nın tehdit olarak algıladığı sınır dışındaki PKK hedeflerini artık ezbere biliyoruz.. Batıdan; (Mardin'in güneyinden yani) Gare, Metina, (Şırnak'ın güneyi) Avaşin, Zap, Kandil (Hakkari'nin güneyi) ve en doğuda Basyan (İran-Irak sınır noktası) Hakurk…Bu hat üzerindeki askeri noktaları da biliyoruz PKK'nın hedef aldığı.. Uludere, Çukurca, Dağlıca, Şemdinli.. Ama Durak Karakolu'na düzenlenen terör saldırısında PKK'lıların üs olarak kullandığı yer bunlardan hiç biri değildi.. Lojistiği sağlayıp da o bölgede terör saldırısı gerçekleştirmek için PKK, ancak ve ancak İran'daki kamplarını kullanmış olmalı.. Değerli dostlar, terör örgütü, İran'da 5 ayrı kampta varlığını sürdürüyor.. İran-Şapur'a 1 saat mesafedeki Kazareş kampı ve hatta saldırıya uğrayan Durak Karakolu'nun hemen karşısında yer alan Türeş kampı da PKK'nın üslendiği alanlar arasında.. Dolayısıyla sızma noktasını arayacaksak, Kuzey Irak kadar İran'a da bakmakta yarar var.. Öyle anlaşılıyor ki örgütü kullanan güç, İran'a TSK'nın müdahale etmeyeceğini varsayıyor.. Eğer sırf bu saikle İran'da üslendiği ortaya çıkarsa PKK'nın ve bu saldırıları tertipleyenlerin orada himaye edildiği çıkarsa ortaya, çok ciddi stratejik taktik hata yaptıklarını da anlamış olacaklar..

SON DAKİKA