Ersoy Dede

Ersoy Dede

15 Mart 2017, Çarşamba

Keşke Adını Tuvalete Verselerdi!

Çankaya Belediyesi Emin Çölaşan'ın adını bir parka vermiş..
"Gazeteci Emin Çölaşan Parkı"..
Orada yaşayacakmış ismi.. Hiç heveslenme Çölaşan..
Bak Kenan Evren de adının pek çok yerde yaşayacağını zannediyordu.. Ama olmadı..
O daha ölmeden adı verilmiş her yerden söküldü.. Cenazesini bile kaldıran çıkmadı..
Bu millete ihanet edenlerin adı öyle zannettiğin gibi sonsuza dek bir yerlerde, parklarda bulvarlarda falan yaşamıyor.. Millet onu söküp atıyor oradan.. Kamunun ortak kullanım alanı olan bir parka böyle bir millet düşmanının isminin verilmesi ise kabul edilir gibi değil..
Çankaya Belediyesi'nin bu tasarrufu elbette gün gelecek karşılarına çıkacak..



Çoluk çocuk o parkın tabelası önüne gelip de; ".. kim bu Emin Çölaşan?.." diye sorduklarında anlatmakta güçlük çekerseniz, hatırlayın bu yazdıklarımı.. Ne diyeceksiniz ismi parka verilmiş olan Emin Çölaşan hakkında?.. Dürüstlük timsali bir gazeteci.. Ömrü gerçeklerin peşinden koşmakla geçmiş.. Di mi.. Beylik klişe laflar.. Yemiyor artık millet bu numaraları.. Gelin ben anlatayım adını parklara yazdığınız o Emin Çölaşan kim..
**

Bu Emin Çölaşan, darbeci generallere bile, ".. Yapmayın Emin Bey.." dedirtecek ölçüde cunta heveslisi bir postal yalayıcısıdır.. 28 Şubat'ın kudretli generali Çevik Bir'e "Darbe yapacak mısınız Paşam?" diye soran, ".. Ne alakası var Emin Bey!.." yanıtını alan bir cuntacıdır..
(2012 - CnnTurk - 28 Şubat belgeseli / Ertuğrul Özkök mülakatı)..
**

Emin Çölaşan, 12 Eylül faşist cuntası adına Mamak cezaevi güzellemeleri yazan bir darbe ürünüdür.. (Kasım 1980-Milliyet) ..
İşkencenin, akla hayale sığmayacak eziyetlerin merkez üssü Mamak Cezaevi için orantısız övgüler içeren yazılar yazmıştır.. Foto-muhabir olarak Çölaşan ile birlikte cezaevine giren Savaş Ay'ın oradan insan hikayeleri bile çıkarmasına izin vermeyen bir görevlidir.. Savaş Ay yine de tüm engellemelere rağmen, Sezen Aksu'nun "Son Bakış" şarkısına ilham olan Erdal Eren fotoğrafını çekmiş, hikayesini çıkartmayı başarmıştır.. Bunu, Emin Çölaşan'ın tepki göstereceğini bile bile yapmıştır.. ".. Yarın asılacak bir çocuğa duygularını soruyorsun. Al işte sana vasiyetini yazdırdı, beğendin mi yaptığını.." diyeceğini biliyordu.. "Gazeteci" Emin Çölaşan, adı parklara verilen "Büyük Usta", çok iyi bildiği, 40 sene sonra bir kitapla itiraf ettiği Erdal Eren'in masumiyetinin öğrenilmesini perdeleyen bir adamdır..



Bir an duruşu gibi,

Ömrün gidişi gibi,

Veda ederken

Aşk ateşi gibi,

Söner iç çekişler.

Aman aman,

Yandım aman…

Acı yüzler

Kurşun gibi izler,

Son bakıştaki o gözler,

Kaldı aklımızda…

**

28 Şubat'tan sonra sözüm ona yakın gibi göründüğü Bülent Ecevit'e operasyon çeken adamdır Emin Çölaşan.. "Tırnaklarını bile kesemiyor, pislik içinde yaşıyor, bu şartlarda başbakanlık yapabilir mi" diye soran bir işbirlikçidir.. (2 Temmuz 2002 - Hürriyet)
Çölaşan, ANAP iktidarına son verecek kumpası tertipleyip siyasete müdahale ettiğini saklamayan biridir..
(E. Çölaşan / 24 Ocak 2013 - Sözcü)
Keşke adını bir parka değil de tuvalete verselerdi..
Bir işe yarardı hiç değilse..

SON DAKİKA