Ersoy Dede

Ersoy Dede

24 Temmuz 2017, Pazartesi

HERO Baskılı T-Shirt

Hero baskılı t-shirt giyenlerin arka arkaya göz altına alınması garip bir tabloyu da beraberinde getirmiş durumda..
Her hâl ve şartta mahkeme salonlarında gövde gösterisi yapmak için kullandıkları bir materyalin ulu orta sokaklarda giyilmesi suretiyle bir operasyon çekiliyor olma ihtimali var elbette..
- Ki dahası ben kesinlikle de böyle olduğuna inanıyorum.
Ama ortaya çıkan tablo bir acayipliği beraberinde getiriyor..
Sanki bir el; bir taraftan konuyla hiç ilgisi olmayan adamlara 'HERO' baskılı t-shirt giydiriyor diğer taraftan da onları ihbar edip tutuklatıyor gibi…
Durumun böye olduğu konusunda elimde veri yok. Ama resim böyle..
İngilizce atılan tweet'lere baktığımda son bir kaç gündür bu tabloyu görüyorum. "… Sokaklarda sıradan insanlar, fabrikasyon bir t-shirt giydi diye tutuklanıyor.." şeklinde yaygara yapıyor FETÖ'cü hesaplar..
Bu, işin bugünkü evresi.. Daha da ileri boyutları olacak bunun..
Şimdiden önlemi alınmazsa işler içinden çıkılmaz halde sarpa saracak, benden söylemesi..
Misal bugün HERO baskılı t-shirt üzerinden yapılmak istenen yarın aynı renk ya da desen kıyafetler, çantalar üzerinden de yapılırsa sürpriz olmasın..
Peki çözümü nedir?..
**
Güvenlik bürokrasisi oturup çare düşünecek..
Arayıp en doğrusunu bulacak..
Ve de en doğrusu nedir, bunu bilenin olduğunu da zannetmiyorum..
Ama herhalde bu mesajı içeren t-shirt giyen biri görüldüğünde polisin bugün olduğu gibi derhal müdahale etmesi ama farklı olarak gözaltına almak yerine üzerindeki t-shirt'e el koyarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması olabilir..
Böylece hem mesaj net biçimde verilmiş olur hem de ".. bir t-shirt'ten adam tutuklanıyor.." algısı oluşturulmaz.. Fakat bir kez daha ifade edeyim.. Bugün "kahraman", yarın bir bakmışsınız; "vatan evlâdı" yazan başka bir ürünle çıkar gelir bu it sürüsü.. Bu maymunluğun sona ermesi için bir an evvel görülmekte olan davalarda mesafe kat edilmeli ve sonuçlandırılmalı..
Her FETÖ'cü, tıpkı PKK'lılar gibi 'terörist' olarak tescillenmeli ki, ona destek anlamına gelebilecek bir eylemi insanlar akıllarından bile geçirmesinler..
Zor bir süreç.. Ama elbette halledilecek..

SON DAKİKA