Ersoy Dede

Ersoy Dede

28 Temmuz 2017, Cuma

FETÖ Raporu Ders Olsun

Diyanet FETÖ raporunu açıkladı.. Din ile, imanla, inançla, değerlerimizle nasıl kandırmışlar insanları senelerce, bunu gördük bu raporu okudukça.. Nasıl dehşet bir tablo ile karşı karşıya kaldığımızı farkettik.. Hatta belki de kimilerimiz nasıl oldu da bunca zaman bu sakatlığı farketmedik diye düşünmüş olmalıyız..

**

Rapor kuşkusuz son derece önemliydi fakat Sabah gazetesinde Haşmet Babaoğlu'nun da dikkat çektiği gibi geç kalmış bir rapordu.. "…. Sızıntı dergisindeki 19 bin resim incelenmiş, 8 bininde İslam dışı mesihçi, evanjelik inançların izleri açıkça saptanmış…. Oysa FETÖ kaynaklarındaki sadece100 resmin veya yazının incelenmesi bile bu konuda Diyanet'in erkenden kamuoyunu sarsıp silkeleyecek açıklamalar yapmasına yeterdi….." diyor Haşmet Babaoğlu haklı olarak.. Bu eleştiriyi yerinde görüyorum.. Nitekim bugün FETÖ'ye 'din dışı' ya da 'sapkın' diyebilmek için böyle kapsamlı bir rapora ihtiyaç yok.. Kim hâlâ FETÖ denilen şebekeyi 'cemaat' olarak görüyor ki?.. Kim hâlâ daha FETÖ elebaşının laflarını itibar edilmesi gereken dinî öğretiler olarak kabul ediyor ki?.. Etrafındaki bir avuç haşhaşinin dışında.. Onlar da zaten adı üstünde haşhaşi.. Beyinlerini kiraya vermiş kendilerine ait zekaları olmayan tipler.. Onlara anlatsan da anlamazlar.. Biz ise artık çok şükür biliyoruz.. Hatta epeydir biliyoruz..
**
Peki ama Diyanetin FETÖ rapounun hiç mi kıymeti yok?.. Olmaz mı?.. Hem de çok çok kıymetli.. Neden biliyor musunuz?. Çünkü FETÖ'den boşalan alanlara göz kırpan onlarca yeni FETÖ'cük var.. Kimi FETÖ'den çok çok daha eski ve yaygın yapılar.. Bazılarının bir ucu başka devletlerde.. Bazıları ise buralarda doğmuş ama servislerin denetimine girmeye teşne. Hepsi hazır ve alan doldurmak için bekliyor.. İşte Diyanet'in raporu tam da bu noktada bize ışık tutacak. Bir daha aynı delikten sokulmamamız için bize yol gösterecek.. Ama yetmez.. Diyanet'in tıpkı FETÖ raporu gibi bugün için de yaklaşan tehlike ve tehditlere karşın vatandaşı uyandıracak çalışmalar yapması lazım.. Elbette zaten yapıyor ama bunu ancak takip eden sınırlı sayıda vatandaş biliyor.. Yoksa Diyanet kuşkusuz; ".. cehennem ateşinde yanmayan ahiret ceketi.." diye bir şeyin olmayacağını, ya da sakal-ı şerifin yıkandığı suyun içilmemesi gerektiğini anlatıyor.. Ama bunu belirgin ve tartışmaya yer bırakmayacak şekilde yapması gerekiyor anlaşılan o ki.. FETÖ'yü ıskaladık.. Hem de gözümüzün önünde Peygamber Efendimizi çoluk çocuğun dans edip şarkı söylediği stadlara indirdikleri, kamyon kasalarına bindirdikleri, twitter mesajları verdirdikleri halde.. Bari PostFetö dönemi yeni yapılanmalar konusunda bilgilendirin kamuoyunu.. Bunları ıskalamayalım...

SON DAKİKA