Ersoy Dede

Ersoy Dede

29 Temmuz 2017, Cumartesi

Ne Demek ‘Yorulan Çekilsin’ ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin kaptan köşküne yeniden çıkmasıyla birlikte partide bir revizyon fırtınası eseceğini herkes tahmin ediyordu.. Ve bunun kademe kademe yapılacağı da biliniyordu.. Önce MKYK, ardından MYK, daha sonra kabine ve son olarak da teşkilatlar.
**

MYK ve MKYK'da beklenen radikal değişikliğin yapılmamış olması demek, süreç bir saç örgüsü sarmalı içinde yürütülecek demekti.. Yani partinin en yetkili organlarında ilk değişiklik, ardından kabinede biraz daha kapsamlı bir değişiklik daha sonra teşkilatlarda yapılacak temel değişiklikle birlikte parti yönetimine bir kez daha neşter vurulması süreci.. Bu saç örgüsü modeli toplamda bütün saçın örüleceği 2019 Kasım'ından sonra resmin tamamını görmemizi sağlayacak.. Bu noktada çok da kırmadan dökmeden bir reorganizasyon olacağının mesajını Erdoğan'ın son yaptığı toplantıda almış olduk..
**
Çok belirgin bir ifadeyle; ".. beni uğraştırmayın, siz kendiniz müsade isteyin.." dedi Erdoğan.. Yani aslında kimin ne olduğunu, ne kadar katkı sağladığını, aslında kiminle yola devam edileceğini, kiminle yolların ayrılması gerektiğini çok iyi biliyor.. İstese büyükşehirler de dahil olmak üzere teşkilatlara elinde satırla girebilir ve istediği budamayı yapabilir.. Ama bundan önce şu mesajı veriyor; ".. benim bildiğimi biliyorsunuz.. Ben karar verirsem 'Reis üstünü çizdi' derler.. Benden önce siz giderseniz çeşitli bahanelerle, sizin için çok daha iyi olur…" Bu mesajın da alınıp alınmadığını göreceğiz.. Önümüzdeki dönemde; ".. beni kastetmedi.." diyerek rahat koltuğunda oturmaya devam edenlerin, nasıl çember dışında kalacağına tanık olacağız.. Bunu sadece örgütler açısından düşünmeyin.. Belediye başkanları da buna dahil önemli vazife ve sorumluluklar verilmiş başkaları da.. Şöyle düşünün.. MKYK üyelerinin tüzük gereği adan aya yapacağı bir durum değerlendirme toplantısı dışında ağır biz vazifesi yok aslında partide.. Ama hareket öyle bir dava şuuruyla yol yürünmesini gerektiren bir hareket ki, senede 12 toplantıya katılmak dışında elini taşın altına koymayan bir MKYK üyesi ile zaman kaybetmeyecektir.. Ya da millete verilen vaatler doğrultusunda alt yapı-üst yapı işleriyle uğraşan bir ilçe belediye başkanı, kağıt üstünde görevini yapıyor olabilir ama partiyi 2019'a taşıyacak enerjiyi açığa çıkarmıyorsa asli vazifesini yapıyor olması onu kurtarmayacaktır.. Liderin gecede 2 saat uyuduğu bir ortamda teşkilatakilerin yatıyor olması, herhalde kabul edilemeyecektir…

SON DAKİKA