Ersoy Dede

Ersoy Dede

06 Ağustos 2017, Pazar

Gözlerimizi Kapatırsak Güneş Yok Olmaz

Neden kategorik olarak reddetmek yerine anlamaya çalışmıyoruz?.. Evet SDP Başkanı Ayhan Oğan'ın sözlerini diyorum.. Haklısınız Cumhuriyet 1923'te ilan edildi.. Rejimle bir problemimiz yok.. Ulusal Kurtuluş mücadelesinin kahramanı da Atatürk. Onu da tartışma konusu yapmıyoruz.. Bunlardan yana kimsenin ne derdi var ne de bu değerlerle kavgası.. Yalnız şurası açık bir gerçek ki, eğer 16 Nisan sonrası herşey 15 Nisan'da olduğunun aynıysa, neden geceli gündüzlü bu kadar mesai verdik?.. Neden, "tarih biz yaşarken yazılıyor" Dedik?.. Neydi yeni baştan yazılan tarih?..

**

Hadi yeni devlet olmasın ismi?..

Devletin yenilenmesi de olmasın?..

Ama bir şey olmalı.. 90 yıllık vesayet düzeninin yıkıldığını bize anlatan bir kavram olmalı masada.. Bakmayın siz Doğan Grubu'nun, '15 yıllık AK Parti iktidarı Neydi o zaman?.. Erdoğan'ın başbakanlığı dönemi vesayet miydi ki yıkıyorsunuz' türü söz oyunlarına.. Onlar zaten 16 Nisan'ın direnç noktalarıydı.. İstanbul sermayesi hiç istemedi bu dönüşümü.. Onlar icabında dörde beşe bölerdi siyaseti, yüzde 25'lik bir güç elde ettiler mi, ülkeyi parmaklarında çevirirlerdi.. Onlar yaptıkları arabalar daha çok yürüsün diye demiryolu yaptırmazlar, denizyolu çalıştırmazlardı..

Kimse de çıkıp sormazdı hesabını..

Neden Renault'yu, Fiat'ı, Peugeot'u baştan sona üretecek kapasiten var da kendi markanı yapmıyorsun diye sormazdı kimse..

Neden? Çünkü bu vakte kadar güç hiç millette olmamış ki!.. İlk kez 16 Nisan'la gücünü tahkim etmiş bir millet var ortada.. Devrimini yapmış bir millet.. Çıplak elleriyle tankları durdurmuş önce.. İşgalcileri kovmuş yurttan.. Sonra da yasal alt yapısını kurmuş.. Bu dönüşümü hiç olmamış mı sayalım istiyorlar?..

Demirel'e sormuşlar bir vakit; "Kırat nasıl?" diye.. Atlardan yana sorun yok da, 'TAY'lar canımı sıkıyor biraz demiş.. danışTAY, yargıTAY vs..

Hep vesayet odakları eliyle yönetilmiş olan ülkemizde 16 Nisan'da bir sessiz devrim yapıldı. Dönüşüm başladı..

Gözlerinizi kapattığınızda güneş yok olmuyor..

SON DAKİKA