Ersoy Dede

Ersoy Dede

20 Eylül 2017, Çarşamba

O Adamı Kim Dövdü?

O görüntüleri tüylerim ürpererek izledim..
'FETÖ'ye uyup Sedat Peker'e hakaret eden pavyoncunun hazin sonu' başlığıyla yayınlanan video..
Bir adam arabada feci halde dayak yiyor..
'FETÖ'ye uyup Sedat Peker'e hakaret eden' dediğine göre, öyle anlaşılıyor ki,
Peker'in askerlik raporu meselesinin devamı bu iş..
Bir grup, Sedat Peker'e ait olduğu iddiasıyla bir çürük raporunu paylaştı geçen haftalarda..
benzeri böyle çok saçma sapan iddia dolaşıma sokulduğu için, bu meselenin bu kadar büyüyebileceğini tahmin etmemiştim..

Demek ki, bu sahte raporu dolaşıma sokan yahut sosyal medyada paylaşan adamlardan biri bu feci halde dövülen kişi..
Peki ama bu meselenin aslı esası nedir?..
Gelin bir kaç soru sorup cevap arayalım..
**

1) Sedat Peker dövdürmüş Olabilir mi?
- Elbette olabilir.. 'Hayır asla böyle bir şey yapmaz' diyecek veriye sahip değiliz.. Fakat Sedat Peker, 90'lardaki Sedat Peker değil sanki.. Uzunca bir süredir bambaşka bir hayat sürüyor.. Çeşitli yatırımları var onları yönetiyor. Zaman zaman sosyal medyayı da kullanarak verdiği mesajlarla siyasete göz kırpıyor.. Yani bir çuval inciri berbat edecek böyle bir hadiseye imza atmış olması, uzak bir ihtimal gibi görünüyor..

2) Sedat Peker'i Seven bir grubun talimatsız eylemi olabilir mi?
- Görüntüleri izlediğimiz zaman, ilk aklımıza gelen bu zaten.. Yani her kimse bu insanlar, Peker'in gönüllü muhafızları gibi görüyor kendilerini.. Ve emir almaksızın inisiyatif kullanarak böyle bir hadiseyi gerçekleştirmiş gibi görünüyorlar.. Böyleyse de değilse de Sedat Peker'in buna tepki göstermesi beklenirdi.. Yani eğer sahiden kendisini sevenlerin böyle sevmesini istemiyorsa..

3) Sedat Peker'i Köşeye Sıkıştırma Operasyonu Olabilir mi?
- Aklımızı terse çalıştırdığımızda, resmin negatifine baktığımızda bambaşka bir boyutunu görüyoruz… Bakın son bir kaç gündür, Sedat Peker etrafında garip bir takım hadiseler dönüyor.. Önce cezaevinde aynı koğuşta yattığı bir adamın sapkın görüntüleri üzerinden operasyon çektiler.. Ardından da sahte askerlik belgesiyle… Buralardan sonuç alamayan FETÖ, pekâlâ hazırda beklettiği adamlarıyla böyle bir kurgu yapıp, '.. Bakın Sedat Peker tam bir mafya babasıdır..' tezini tahkim etmeye çalışmış olabilir… Bu videoya FETÖ muhiplerinin balıklama atlamış olması da bu tezi kuvvetlendiriyor..


**
Sebebi her ne olursa olsun bu işi Sedat Peker'in sahiplenmemesi lazım..
Bir an evvel tüm hukuk gücünü kullanarak bu videonun kim ya da kimler tarafından yüklendiğini ortaya çıkarıp bizzat takipçisi olması lazım.. Sedat Peker'in, bu hadiseyi lanetlemesi ve arkasında kim varsa bulup yargı önünde hesap vermeye davet etmesi gerekir.. Peker'e, akla hayale gelmeyecek iftiralar atarak haysiyet cellatlığı yapanların bile, böyle işkence edilerek değil, hukuk karşısında hesap vermesi gerektiğini bizzat Peker'in dile getirmesi çok önemli.. Aksi halde bu iş üzerine yapışır kalır, temizlenmesi çok zaman alır..

SON DAKİKA