Ersoy Dede

Ersoy Dede

09 Ekim 2017, Pazartesi

ABD İle Yeni Dönem

Amerika Birleşik Devletleri skandal bir kararla, bize vize ambargosu koydu..
Elbette egemen bir devlet olarak Türkiye de ABD'ye..
Bu iki NATO müttefiki arasında ilk kez yaşanan bir durum. Vize ambargosu demek orta vadede, eğer durumlar toparlanmazda, iki ülke arasındaki tüm ilişkiler bitecek demek..
**
İşler nasıl bu aşamaya geldi, bir kaç başlık halinde bakalım dilerseniz.. Elbette ki, Amerika'nın bir taşeron örgüt olarak FETÖ ile irtibatını sağlayan Metin Topuz'un casusluktan tutuklanması, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalanan büyük balıktı.. Şöyle düşünün.. ABD, Rusların Los Angeles konsolosluğunu bastı.. Ruslar bile böyle tepki vermedi.. Demek ki, Metin Topuz hadisesi önemli.. Bu her hâl ve şartta ABD'nin 15 Temmuz ihaneti başta olmak üzere son 4 yılda ülkede denenen tüm kalkışma girişimlerinde ABD'nin rolünü mutlak biçimde ortaya koyuyordu..
**
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Metin Topuz ile ilgili yazdığı tutuklamaya sevk yazısında, ana adresin FETÖ falan olmadığını, asıl işin başındaki gücün ABD olduğunu net biçimde ortaya koydu.. Artık yargısal bir metin olarak kayda geçmiş olan savcılığın sevk yazısında 2017 yılına dek 120 kez yurt dışına giriş çıkış kaydı bulunduğu belirtilen şüpheli Metin Topuz'un, başkası adına kayıtlı cep telefon numarasını kullandığı, FETÖ'nün taşeron olarak kullanıldığı 17-25 Aralık girişiminde emniyet ve yargı ayağını yürüten şüphelilerle, eylemin asıl faili konumundaki dış istihbarat ve ülkeler arasında "aracılık görevini" yürüttüğü kaydedildi..
Kim peki FETÖ'yü taşeron olarak kullanan?..
Kim savcının sözünü ettiği dış istihbarat servisleri ve ülkeler?..
Herhalde evvelâ FETÖ elebaşının himaye edildiği ülkeye bakmak en rasyonel tavır olmaz mı?.. Nasıl deliye döndü Amerika?..
Ve neden deliye döndü?.. Çünkü sonunda kuyruğundan yakaladık ABD'yi..
**
Bakın değerli dostlar;
- 17/25 Aralık yargısal darbe girişiminin bizzat arkasında olduğunu bildiğimiz halde..

- Bir bakanımız hakkında tutuklama kararı vermesine yol açacak izleme ve dinleme sürecinin ABD eliyle Türkiye'de yasadışı şekilde yapıldığını bildiğimiz halde..
- 15 Temmuz gecesi tepemize bomba yağdıran F16'lara, Amerikan tanker uçakları tarafından 20'den fazla kez yakıt ikmali yapıldığını bildiğimiz halde..
- MİT tırları ihanetine karışan şebekenin sivil ayağından iki önemli ismin konsolosluk irtibatını tespit etmiş olmamıza rağmen..
- 15 Temmuz'un sivil bir numarası Adil Öksüz'ün konsolosluk irtibatını tespit etmiş olmamıza rağmen..

vs..vs..
Gereğini yerine getirmediğimiz için, İncirlik'i kapatmadığımız için, darbe girişimine katılan Amerikalılar hakkında tahkikat başlatmadığımız için, her seferinde olduğu gibi bu seferde de yutturduklarını zannettiler.. ".. Bizim çocuklar başardı.." dedikleri gibi, bu defa da, ".. bizim çocuklar bu kez başaramadı.." der, işimize bakarız diye düşündüler..
Oysa öyle olmadı ve olmayacak..
Bakalım bundan sonra ne olacak?..
**
Bütün bu anlattıklarım daha sadece işin FETÖ ayağına ilişkin..
Hele Afrin harekatı başlayınca…
Yanlışlıkla Amerikan silahları 'Mehmetçik'e doğrultulursa… İşte o zaman neler olacağını hiç kimse kestiremiyor..
**
HAİNLER İŞ BAŞINDA!

Amerika zaten bildiğimiz gibi..
Ondan yana herhangi bir tartışma yok.
Fakat öyle anlaşılıyor ki bir Amerikan projesi olarak yeniden dizayn edilen 2010 model CHP, mevcut Amerikan dışişlerini sollamış durumda.. Bir de bunlara vatansız FETÖ unsurları eklenmiş durumda.. Günü geldiğinde PKK terör örgütü ile devleti bir tutan, günü geldiğinde devletin sivil katliam yaptığı yalanını dünyaya satan vatan hainleri… Satılmış köpekler, böyle bir istiklâl mücadelesinin tam da ortasında; ".. ABD yapmış ama sor hele bir neden yapmış.." yazıları yazmaya twitleri atmaya başlamışlar bile.. Tasmalarını tutan sahiplerinin önünde, bağlı oldukları kulübelerden havayacaklar elbette.. Fakat bu ihanet kadrolarının, çıkıp vatanseverlik nutukları atmalarına artık bu millet asla izin vermeyecektir.. Gözümüzün içine baka baka PKK'ya 3.000 Tır dolusu silah ve mühimmat yolladı Amerika Birleşik Devletleri.. 23 yaşındaki Şenay Aybüke Öğretmen'in kanı var hâlâ ellerinde.. 250 şehit verdiğimiz 15 Temmuz ihanet şebekesinin başı, Pensilvanya'da Pocono Dağları eteklerindeki sarayında CIA tarafından korunuyor.. Hâlâ daha birileri Amerika'ya karşı 'haydutluk' yaptığımızı yazacak kadar alçalabiliyor.. Amerika ile girilen süreci, restleşmeyi 'kabadayılık' diye sunmaya çalışan vatan hainleri, utanmadan konuşmaya devam ediyor.. Daha FETÖ tertiplerine arka çıkarken, Amerikan operasyonlarını, 'ayakkabı kutuları' falan diye siyasal hesaplaşmaya çevirirken yaptıklarınızın hesabını sormadı bu yargı size de ondan bu kadar rahat konuşabiliyorsunuz..
Bu kadar hainle birlikte nasıl aslanlar gibi verebiliyoruz bu savaşı, ben de çözemiyorum…

SON DAKİKA