Ersoy Dede

Ersoy Dede

26 Ekim 2017, Perşembe

Başlamadan Biten Film

Meral Akşener'in yeni partisini anlattığı toplantıda kalabalık hep bir ağızdan bağırıyordu; ".. Başbakan Akşener..".. Meral Hanım ise bu pası aldı ve ustalıkla gole çevirdi; ".. Başbakan değil, Cumhurbaşkanı olacağım.."
Bu durum, pratikte karşı durdukları 16 Nisan'ı, sonuçları itibariyle kabul ettiklerinin en açık göstergesi.. Öyle ya.. 'Tanımıyoruz' dedikleri sistemin 'Cumhurbaşkanı' olmak üzere sahaya indiğini ilan ediyor Meral Akşener.. Ama asıl mesele bu değil.. Ne biliyor musunuz?.. Tıpkı AK Parti'de olduğu gibi, diğer tüm siyasi hareketlerde de dizaynı bizzat Erdoğan'ın yaptığı gibi bir gerçekle karşı karşıyayız.. 2019 öncesi bu tabloyu, Erdoğan çizse ancak bu kadar çizebilirdi..
**
Bakın Meral Akşener, hareketin doğası itibariyle ve Yusuf Halaçoğlu, Koray Aydın, Ümit Özdağ gibi isimlerle elbette MHP tabanına çalışıyor.. Fakat MHP seçmenini, hâlâ daha ikna edebilmiş değil.. MHP Genel Başkanı aslanlar gibi FETÖ ile savaşırken, sosyal medyada Meral Akşener'in, ".. iktidara gelince ilk işimiz açığa alınan polisleri göreve iade etmek olacaktır.." sözleri paylaşılıyor.. Kim o açığa alınan polisler?.. Ali Fuat Yılmazer'ler falan.. Bir de bugün hareketin kurmay zekası olarak bilinen Koray Aydın'ın, Meral Akşener'i FETÖ'cü ilan ettiği o konuşması.. Başka nereye göz kırpıyor Meral Akşener?.. CHP tabanına.. Olur mu?.. Yani oradan oy devşirir mi?.. Bakacağız.. Bu arada, eğer bizim bilmediğimiz kapalı kapılar arkasında bir anlaşma yapmadılarsa, CHP de Akşener de ayrı ayrı hareket edecek 2019 sürecinde.. Birbirlerine 'müttefik' değil, 'rakip' olma hedefiyle siyaset yapıyorlar..
**
MHP'nin normal şartlar altında yüzde 13 oyu olduğunu kabul edelim.. CHP'nin de yüzde 25.. Türk siyasetinde aritmetik böyledir aşağı-yukarı.. Seçmenin yarısı AK Parti.. Onun yarısı CHP.. Onun yarısı MHP.. Onun da yarısı HDP gibi kabul edilir.. AK Parti'nin sokağından bile geçmediği açıkça ortada.. Herhalde HDP tabanından da beklentisi yoktur.. MHP ve CHP'den kalanlarla ne yapacak acaba bu 'İYİ'ler?.. Başlamadan biten bir filmin fragmanıdır izlediğimiz.. Fakat merak da etmiyor değilim esas oğlanın başına gelecekleri..

SON DAKİKA