Ersoy Dede

Ersoy Dede

29 Ekim 2017, Pazar

İstifa Etmeseydi Ne Diyecektik?

Hiç bir politik gelişmeyi, kendi doğruları içinde değerlendiremez olduk..
Hep başka başka değişkenlere ihtiyaç duyuyoruz.. Misal AK Parti siyaseti içindeki son gelişme.. Bazı belediye başkanlarının istifası sürecinden söz ediyorum.
İfrat ile tefrit arasında bir makul çizgi yok mudur?..
Er ya da geç istifa ettiği için vatan kahramanı, dava insanı diye alkışladığımız bazı belediye başkanları, yanlışlıkla istifa etmeyeceklerini açıklasalardı ne olurdu?..
Melih Gökçek'te örneğini pek âlâ gördük.. İstifa süreci bir-iki hafta oynadı, adam az kalsın 'hain' ilan ediliyordu..
Dün 'hain' sınırına kadar gelmiş olan bazı kalemler bu defa Melih Gökçek'in ne büyük adam olduğunu anlatıyorlar televizyonlarda..
Ben de böyle ağzım açık dinliyorum..
Bu hatırlatmayı neden yaptığımı arz edeyim..
**
Kadir Topbaş sürecini olabilecek en az hasarla atlattığımızı düşünüyorum.
Evet 15 Temmuz'dan beri defalarca istifa edeceği konuşulmuştu Topbaş'ın.. Ama iş hiç ciddiye binmemişti. Sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kadir Topbaş'a, partinin istifa beklentisini iletince Topbaş ikiletmedi.. Benzer bir takvim Düzce'de de işletildi.. Orada da sorun çıkmadı.. Ama iş Ankara'ya gelince şartlar bir anda değişti.. Hele Bursa'nın bir kaç sefer kameralara; ".. yoo ne istifası, görevimizin başındayız.." falan demesi, analizi zorlaştıran gelişmelere oldu…
Nihayetinde Gökçek de, Topbaş da, diğerleri de istifa ettiler ve "işte dava adamı" başlıklı yazılara konu oldular.. Peki bundan sonra ne olacak?..
Yani, misal eğer İstanbul'un ilçelerinde de bazı belediye başkanları için benzer bir süreç işletilirse.. Daha düne kadar adı, 'Topbaş'tan sonra Büyükşehir Belediye başkanı olacak adam' diye anılan o çok ünlü ilçe belediye başkanlarından bazılarına 'istifa et' mesajı giderse ne olacak?..
İşte bu yüzden yaptım 'ifrat/tefrit' hatırlatmasını..
AK Parti siyasetini izleyen meslektaşlarımın, ".. elbette istifa etmesi lazım, şu şu uygulamaları partiye zarar veriyor.." diyerek sert eleştirdiği bazı isimleri, istifa etmezlerse 'nankör', istifa ederlerse 'adam' ilan edeceği yazıları mı okuyacağız?..
Neyse şu anda istifası istenen yeni isimler yok. Ama ne dedi lider? ".. Bugün olmadığı, olmayacağı anlamına gelmez.." Hazır olmakta yarar var..

SON DAKİKA