Ersoy Dede

Ersoy Dede

05 Aralık 2017, Salı

Urganlarınızla Gelin

Görün bunları beyler… Bu zihniyeti görün ve de iyi tanıyın. İşte bunların demokratlığı bu kadar.. Buraya kadar.. İşlerine geleni söylediğin müddetçe makbulsun.. Ne zaman ki çıkarlarına aykırı bir yayın görürler o zaman işte başlarlar asıp kesmeye.. CHP'nin başındaki zat ne diyor?.. ".. sen şeref madalyası takacaktın. Bak ben senin boynuna ne takacağım?.." Gerdanlık değil herhalde.. İp gösteriyor ip.. Sallandıracakmış darağacında… Neden?.. Bir vakit yapılan bir haber nedeniyle.. Ya hu sen bugün memleketi teslim almak istediği kabak gibi ortaya çıkan ihanet şebekesinin tertibiyle o koltuğa oturmuşsun, kimse ses etmiyor.. Millet o yapının bir terör örgütü olduğunu farkettiği gün, hedef birliği yapıp ittifak etmişsin, kimse ses etmiyor.. FETÖ'cülerin tezleriyle muhalefet yapıyorsun, kızan-eden yok.. Şimdi çıkmış geçmiş dönem yapılmış bir haber üzerinden medya idam ediyorsun.. Yuh olsun sana be kardeşim..
**
Bak ben sana anlatayım.. Meselenin aslı neymiş diye merak edersen, dikkatle oku..
Vaktiyle bir (ya da birden fazla) altın tüccarının yaptığı iş(ler) nedeniyle altın ihracatında patlama yaşanmış. Bu yaşanan patlama, olumlu bir dönüş yaşanmasına neden olmuş piyasalarda.. Vaktin ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TBMM'de yaptığı bir konuşmayla da bu durumu tescillemiş.. Bunun üzerine bu topraklara ait, yüzde 100 yerli ve milli bir yayın organında, bu ekonomik katkı alkışlanmış.. Bir kez daha söylüyorum.. Neden yapmış A Haber bu yayını?.. Çünkü Ali Babacan, TBMM kürsüsüne çıkıp şöyle demiş öncesinde; (29 Kasım 2012) "….İran'dan alınan petrol karşılığında Türkiye'den altın nakli yapılıyordu. İran'ın ABD ve uluslararası yaptırımlara tabi petrol satışlarından elde ettiği geliri telafi edebilmesi için kullanılan bir yöntemdi..Bu sayede altın ihracatında patlama yaşandı…" Bu konuşma meclis kayıtlarında var arkadaş. Bu tablonun mimarı için, '.. madalya takılmalıydı..' demek nasıl olur da 'idamlık' suç olarak görülür..
**
".. sen şeref madalyası takacaktın. Bak ben senin boynuna ne takacağım?.."
Zihniyete bakar mısınız?.. Bu ne ya hu?.. Her beğenmediğin yayın için bir televizyoncuyu sallandır Taksim meydanında o zaman.. Ondan sonra çık Avrupa'da bilmem nerelerde, kendi ülkeni şikayet ederken; "…bizde basın özgürlüğü yok, gazeteciler tutuklanıyor.." falan de.. O da doğru değil ya, velev ki tutuklanıyor.. Sen idam edeceğini söylüyorsun ya.. Akıl tutulması bu yaşananlar.. Kabul edilebilir bir tarafı yok.. Ve de kimse bana, dil sürçmesi demesin.. Veyahut yanlış anladığımı iddia etmesin.. Savunmayın bana Kemal Kılıçdaroğlu'nu sakın.. Çünkü bu adamların zihniyeti bu.. 7 Haziran'a giden süreçte kendi tabanlarına ne vaat ettiler hatırlasanıza.. Benim de yazarı olduğum gazetelere el koyacaklar, patronlarımızı tutuklayacaklardı.. Bu seçim vaadiydi CHP'nin.. Allah nasip etmedi.. Kazanamadılar.. Ama bunu açık açık bir basın toplantısıyla duyurdular.. Tarih bile verdiler.. "… 9 Haziranı bulmayacak, 8 Haziranda el koyacağız…" dediler.. demediler mi?.. Yettiniz senelerdir.. Hem yatıp kalkıp özgürlüklerden söz edeceksiniz hem de işinize gelmeyen söz oldu mu kesip doğrayacaksınız.. Ama diktatör kim, Erdoğan..
**
Bak Kılıçdaroğlu.. Senin urganından korkan senden beter olsun.. Sadece urganınla değil, bildiğin ne varsa, her şeyini al da gel.. Özgür ve çok sesli medyaya tahammül etmek zorundasın.. Sana bir de sır vereyim.. Sen gidiyorsun, A Haber ve özgür gazetecilik yaşamaya devam ediyor.. Alışmaya çalışsan iyi olur..

SON DAKİKA