Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

16 Eylül 2016, Cuma

Erdoğan ABD halkı için bir örnektir

ABD Kongresi'nde düzenlenen Türkiye konulu oturumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası attığı adımlar ağır şekilde eleştirildi.

Şimdi eleştirilerin neler olduğunu kısaca tekrarlayıp hemen arkasından yerinde olup olmadığına dair düşüncelerimizi aktarmak istiyorum.

Kongre üyeleri, Erdoğan'ın başarısız darbe girişimini, siyasi gücünü daha da artırmak için fırsat olarak kullandığı görüşünü dile getirerek, Erdoğan ve hükümeti adeta topa tuttu. Erdoğan için burda zikretmek istemediğim yakıştırmada bulunuldu.

Kongre üyeleri demek istiyor ki "Türkiye zayıflasın birbirine düşsün diye beklenirken milli birlik ve beraberlik artmış oldu.Erdoğan'ın siyasi gücünü zaten kabul ediyorlar da "daha" da artmasından rahatsız olmuşlar.

Bunların çoğu gerçekten megolamanyak anlaşılan.

Ne yapacaktı Erdoğan. bizden gelen manyağa uyupta başarısız darbe benim siyasi gücümü azaltmaya yönelikti.Madem darbe bunu yapamadı bari ben biraz köşememi çekileyim diyecekti.

Siz gerçekten geri zekalı mısınız?

Bak şimdi konuşmacılardan biri FETÖ ile ilgili nasıl gerçekçi bir tespitte bulunuyor.Okuyunuz lütfen kelime .bnesi nasıl olunuyor görünüz.

Amerikan İlerleme Merkezi'nden Alan Makovsky, Cemaat'in, "düşmanlarını" takip için Türkiye'de devlet kurumlarını kullandığı gizli bir tarafının da bulunduğuna dair dolaylı kanıtların olduğunu, Ergenekon ve Balyoz davalarında bunun görüldüğünü ifade etti. Makovsky, Cemaat ile ilgili komplo teorilerinin doğru olsa dahi bunun Gülen'in darbe emrini bizzat verdiğini kanıtlamayacağını öne sürdü.

Gördünüz değil mi?Adam dolaylı kanıt derken FETÖ'nun kendilerine aktardığı bilgileri mi kast ediyor acaba? "Kopmlo teorileri doğru olsa da" diyor.Be cahil doğru olan artık ne komplo olarak ne de teori olarak kalabilir.Artık gerçekle yüz yüzeyiz.Buna rağmen darbe emrini Fetö'nun verdiğinin kanıtlanamayacağını söylüyor.Gerçeğe karşı duruşundaki yavşaklıktan biz ne demek istediğini anlıyoruz.Belki de darbe emrinin Fetö'ye verenin kim olduğunu ifade etmeye çalışmakta kim bilir?

Bir milletvekili da şunları söylemiş.

Alt Komitenin Başkanı Cumhuriyetçi Parti California milletvekili Dana Rohrabacher, "Erdoğan, başarısız darbe girişimini siyasi gücünü daha da artırmak için fırsat olarak kullanarak, zaten kötü olan vaziyeti daha da kötü hale getiriyor" dedi.

Rohrabacher, Türkiye'de Erdoğan'ın vizyonunu paylaşmayanların baskı altında olduğunu, "dini filozof" olarak nitelediği Fethullah Gülen'in hareketine sempati gösteren herkesin kanıtsız "darbeci" olarak görüldüğünü belirterek, 15 Temmuz sonrası uygulanan "temizlik" operasyonlarının da "saçma" seviyelere ulaştığını söyledi.

Rohrabacher, "Hükümet bu darbe girişimini eski hesapları kapatmak ve Erdoğan'ın vizyonuna yeterli derecede bağlılık göstermeyenleri temizlemek için kullanıyor" ifadesini kullandı.

Hükümetin bir "cadı avı" yürüttüğünü iddia eden Rohrabacher, bu stratejinin Türk halkına yararının dokunmadığını kaydetti

Bayan Dana,Erdoğanın siyasi gücünün fazla olması kötüydü, darbenin atlatılması sonrası siyasi gücü daha da artarak en kötüsü oldu demek istiyor.He vallahi sizin kötü oldu gerçekten.Eski hesapları kapatmak öyle mi?Sizin o hesaplarda ne gibi bir karın ağrınız olduğu biz merak ediyoruz bir bütün millet olarak. Yargısal sürecin işletilmesine "temizlik" demesine rağmen bu bayan Dana(ismini DeborAH olarak değiştirdim)fazlaca temizliğe "saçma" demesi gerçekten saçma.

Ah DeborAH.Bizde bir söz var. "Merdi kipti şecaat arz ederken sirkatin söyler"diye.

Canice darbe teşebbüsünün diktatorya veya baskı rejimine sebep olamayacağı düşüncesi tutarlı bir değerlendirme değildir.Seçimle gelen bir iktidarın seçim dışında bir nedenle ortadan kaldırılmasına ABD li düşünür ve hukukçular baskı rejimi diyorlar.

Fetö'nun din filozofu olarak değerlendirilmesi ve dolaylı da olsa darbenin emrini vermiş olabileceği kabulü ortaya çıkıyor.

Bu kabule göre müttefiklerimiz, filozof olarak kabul ettiklerine darbe misyonuda yüklüyorlar demekki.

Bu tartışmaya bir de Türk katılıyor bakın neler diyor.Şiddet İçeren Aşırılık Çalışmaları Uluslararası Merkezi Başkan Yardımcısı Ahmet Yayla da, darbe girişiminin olduğu gece, 2-3 saat içerisinde, darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle 1563 askeri yetkilinin isminin olduğu listenin ortaya çıktığına işaret ederek, böyle bir listenin bu kadar kısa sürede hazırlanmasının mümkün olmadığını, bunun daha önceden hazırlandığını iddia etti. Yayla, "temizlik" operasyonlarında işlerinden atılan kişilerin listesinin de daha önceden belli olduğunu öne sürdü.

Ey Ahmak ne diyorsun sen.Devlet kendisine karşı girişimde bulunacakları tespit için hazırlık içinde olmasa mıydı?FETÖ görevlileri gibi ülkenin sırlarını dışarı mı satsaydı.Bu yapılandan daha doğru ne olabilir ki.Yani devletin bazı hazırlıkları yapabilmiş olması canını mı sıktı.Ne yaman bir FETÖcüsün sen.Devlet inisiyatif almış hazırlık yapmış.Liste ortaya örgütlerde çıkar ahmak gerizekalı.

En son da Türkiye de ABD karşıtlığının görülmemiş düzeyde arttığını buyurmuşlar.Darbeye karşı ABD'nin tepkisinin geç olduğunu da neden olarak uydurmuşlar.

Burdan görünen milletimizin bir Amerika karşıtlığı konusunda özel gayret içinde olmadığını ortaya koyuyor.Bütün iddia ve şüphelere rağmen darbe sonrası ABD genel kurmay başkanı ve başkan yardımıcısı Türkiyede ağırlanmıştır ve ciddi dikkate değer bir tepki gösterilmemiştir.

Körüklenen gayret gösterilen bir ABD aleyhtarlığı yoktur.Dolaylı da (!) olsa böyle bir delil yoktur.

Doğrusu biz ABD halkının yanındayız ve bizler için değerliler.ABD deki vatandaşların özellikle siyahların ayrımcılığa tabi tutulmasına karşı hassasiyetimiz vardır.Değerleri itibariyle acemin araba beyazın siyaha bir üstünlüğü olmadığı şeklindeki bir bilimsel inancın 1000 yıldan fazladır uygulayıcısıyız.Bu konuda ABD'ye ve halkına düşünsel ve pratik nasıl katkı sunarız diye düşünen ilim adamı,siyaset adamı ve filozoflarımız vardır.Ayrıca ABD'nin yetiştirmiş olduğu bir çok siyaset adamı,bilim adamı,sanatçısı,sporcusu beğendiğimiz örnek aldığımız insanlardandır.

Sorun şudur.

Bizdeki FETÖ gibi ABD de mevcut küçük ama etkili hayırsız güç odaklarına karşı bir tepkimiz vardır.Çok güçlü olmaları nedeniyle hem dünya mazlumları hem de ABD halkı açısından endişelerimiz mevcuttur.

Biz korkmadığımızı ispatladık.ABD ve tüm dünya halklarına iyilik getirecek bir kervanın adıdır Türkiye..Ve bu kervanın sancaktarı bu dönemde Tayyip Erdoğandır.Bizde değişik vechelerde 79 milyon Tayyipler yaşamaktadır.

Ve bizde sancak düşmez..

Ve Türkiye'nin onurlu mücadelesi başta ABD halkı olmak üzere tüm Dünya İnsanlığı için bir güvenlik ve esenlik garantisidir.

SON DAKİKA