Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

02 Kasım 2016, Çarşamba

Yüreğin tınısı

Korumak zorunda olduğumuz şeyden korunmak zorunda kalmak elbetteki talihsizlik olarak tarih sahnesindeki rölünü çoktan almıştır.

Hakikat ekranların dili olmayacağını ilan etmiştir.

Taklidi bile mümkün olabilecek bir erdemi kalmamıştır Dünyanın.

İnsan denen varlık insan kalma konusunda sakladığı şeyi aramaktadır.

İçinize sinmeyeni Dünya'ya sığdıramasınız.

Geceyi ben beklerim siz yatın nöbetinde bekleyen kaç kişimiz kalmıştır.

Hırslarımız alınımızın çatışından vuracaktır bizi.

Kirazda, palamutta, patateste bizden yanayken bu azgınlık nedendir.

Bilenler kurtulanlardır.

Hayat güneşi giyinmiş gidiyor.

Kaçıyor bedenimizden ömür.

Dizlerimiz dinlerimiz aynı sızı içinde.

Dönüyor rüya sağ yan üstüne.

Çıldırtan bir ağıt yükseliyor gökyüzüne.

Verdiğiniz sözü hatırlayın.

Sen bizim herşeyimizsin.

ÜNİVERSİTELERE DAİR BİR ÖRNEK MAHMUT ÖZBAY HOCA

Hangi bölüm okursanız okuyun köye varacak hakikat oluyorsa bir anlamı vardır gitmenin.

Köyümüzden ayrılmanın acısını başka nasıl hafifletebilirdik.

Mahmut Özbay hocamız tanıdığımda bende benimde yaşadığım bu hissi uyandıran bir makine profesörü.Bilimin edebi kaybettiremediği bir şahsiyet.

Necip Fazıl üstadı on yıla yakın görmüş kırk yıldır da Sezai Karakoç üstadın gönüllü bağlısı müridi.

Gazi Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu başına gelmedik kalmadı.

Fetö yapılanmasının üniversitedeki elamanları Mahmut Hoca adına haberi olmadan telefon alır ve ByLock iletişim sistemi bu telefonda kullanılır.Hoca kırmızı ByLock kullanıcısı olarak açığa alınır akabinde on günlük bir göz altı süresi yaşar.YÖK'te ihraç listesine girer.Dostları ve bizim hocaya inancımız nedeniyle ayrıca Sezai üstadın talimatıyla işin gerçeği ortaya çıkar.İşi yapan üniversitenin iktisadı işletmesindeki müdire bir Fetö elemanı bayan.Enteresan olanı aynı anda bu terör örgütü üyesi bayan da göz altında.Sonuçta hocamız şu an görevde.

Bu arada Gazi üniversitesinde sorunlar devam ediyor.Dekanlar hocalar ard arda istifa ediyor.Üniversite durulmuyor.Biz hakkın tesisi için ,üstat Sezai Bey'in siteminin giderilmesi için gereğinin yapılacağını düşünüyor ve öneriyoruz.

FETULLAH FETÖCÜ MÜ?

FETÖ örgütü ile ilgili süreç devam ederken sayısız değerlendirmeler devam ediyor.

Yakın tehlike ile yüz yüze kalmış bir durum nedeniyle FETÖ mücadelesinin bir çok koldan yürütülmesi gerektiğine dair uyarımız ve değerlendirmelerimiz yeterince uygulanamıyor.Temennimiz zaman içerisinde bu mücadelenin sonuç alıcı ve gerçekçi bir zemine oturmasıdır.Kısaca uğradığımız saldırının ne menem bir şey olduğunu tekrarlayalım.

Bu saldırı devleti ele geçirerek yıkmak yanında millet olma bilincini oluşturan tüm değerlere doğrudan saldırı da içermektedir.Milletin inanç değerleri korkunç bir saldırı altında kalmıştır.Milli birlik toplumsal barış, fedakarlık, yardımlaşma duygusu gelecek nesil, bilim müesseslerimiz her şey saldırı altında kalmıştır.Bütün bu saldırı konu ve alanları üzerinden mücadele sürüdürülmelidir.

O zaman FETÖCÜ olmak nasıl bir durumdur.Bu örgütün başı Fetullah Gülen fetöcü müdür sorusu anlamlı olmaktadır.Yaşadıklarımız ve bildiklerimiz Fetöcü olmak durumunu olağan dışı bir insanlık durumuna işaret editor en basit anlatımıyla.Sapkınlık, aklın devre dışı bırakılması, tanrısal özelliklerin bir insan atfedilmesini içeren çeşitli şirk halleri.Dışarıya yansıyan haliyle ise şaşırtıcı çelişkiler barındırıyor Fetöcü olmak.Hayatın olağan akışına aykırı bir durum yanı.Topluma sunulan fetöcü karıncayı incitmeyecek bir profil diğer yandan saklanan gerçek duraksamadan insan katleden.

Peki nedir bu olağan dışı insan halini üreten şey?

Fıtratın dışlanması, ifrat ve tefrit egemen bir takiyye ve insan öz benliğini dumura uğratan bir tapınma ve korunma kaygısı.

İşte bütün bunları tasarlayan ve yaptıran Fetullah Gülen Fetöcü değildir.

Hikaye Ademe secde et emrine aykırı davranan isyan edenin durumuyla ancak açıklanabilecektir.

Yani bir çok gariban anadolu çocuğunun yolunun üstüne oturmuş halde bekleyen ve onları yoldan çıkarana yazıklar olsun.

@avhkaya

SON DAKİKA