Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

02 Kasım 2015, Pazartesi

TÜRKİYE KAZANDI

1 Kasım seçimleri bütün ülkede büyük bir heyecan ve yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sonuçlar her kesim tarafından heyecanla izlendi ve yorumlandı. Seçmenin özgür iradesiyle verdiği karar sonucu Ak Parti büyük bir çoğunluğun oyunu alarak tek başına iktidara gelebileceği milletvekili sayısını yakaladı. Ak Parti seçmeni bu sonucu büyük bir coşku ile karşılarken muhalif partilerin seçmenlerinde ve muhalif basında yine hazımsızlıklar yaşandı. Oy çalma efsaneleri ve komplo teorileri sosyal medyada dönmeye başladı. Paralel Medya organları sonuca karşı hazımsızlıklarını üstüne basa basa dile getirirken kendi tabanları olarak gördükleri cemaatten basiretli ve vicdan ehli insanların "Ben ne yapıyorum? Nasıl olur da bu ülkeye yıllarca dinini yaşama konusunda sıkıntı çektiren CHP 'ye , bu ülkenin ilerlemesi adına zerre miskal parmağını oynatmayan ,etkisiz eleman MHP'ye veya askerlerimizi ,polislerimizi, masum insanları göz göre göre öldüren PKK'nın kravatlı versiyonu olan HDP'ye oy verebilirim?" farkındalığını yaşadıklarını akıl edemiyorlar. Öte yandan yine vicdanlı ve İslamiyet hamiyetini şiar edinmiş kürtlerin HDP 'nin gerçek yüzünü görmesi, ülkücü gençliğin MHP 'den beklediği asil davranışları bir türlü görememesi ve Ak Parti'nin içinde bulunduğu rehavetten kurtulup tabanına daha sıkı sahip çıkması da bu seçimlerde sonuçların değişmesinde oldukça etkili olan sebeplerden bazılarıydı.
Bu seçim ülkemizin hem içteki hem de dıştaki dost ve düşmanlarına bazı şeyleri hatırlattı. Düşmana had bildirme ve dosta ümit verme hususunda çok belirleyici veriler verdi bize. Davutoğlu'nun seçimlere hazırlık evresi boyunca takındığı ve balkon konuşmasında da devam ettirip ifade ettiği birleştirici ve kucaklayıcı tavır, bütün vatandaşların dikkatini çekti. Onayını aldı ve güvenini kazanmasına vesile oldu. Bu seçimlerde Türkiye kazandı.

"Ümitvar olunuz; şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sadâ, İslâmın sadâsı olacaktır." Diyen Bediüzzaman Said Nursi belki de bugünleri bize müjdeliyordu.

Evet ümitvarız. Artık bu ülkedeki basiretli ve hadiselerden ders çıkarabilen halk sayesinde İslamiyet' in sadasının en gür şekliyle çıkacağı hususunda ümitvarız. Seçimlerde sandıktan çıkan halk iradesi bize bunu söylüyor çünkü. Bu bir partinin diğer partilerin önüne geçmesi veya bir-iki kişinin yönetimi devralıp alamaması meselesi değildi çünkü. Bu seçimler, İslamın ve istikrarın sadece ülkemizde dahi değil bütün dünyada dalga dalga yayılacağı bir sonuca gebeydi. Şükürler olsun ki halkımızın verdiği Ak Partiyi tek başına iktidara getirme kararıyla artık ülkemizde ; eğitim, ekonomi, diyanet, hukuk, güvenlik, sağlık, turizm, tarım ve bayındırlık konularında gelişmeler devam edecek. Ülkemiz kalkınmaya, diğer Müslüman ülkelere abilik hatta babalık yapma görevine devam edecek. Sadece Ak Parti'ye oy verenler değil, herkesin kazandığı bir seçim oldu bu. Herkesin hatta bütün İslam aleminin, hatta ülkemize dost olan dünya çapındaki her ülkenin kazançlı çıkacağı bir sonuç oldu. Şimdi bundan sonra herkese düşen görev, halkın özgür iradesiyle verdiği bu karara saygı duymak…Şimdi paraleller, kravatlı teröristler ve İslam'ın sancaktarlığını yapan Ak Partiye diş bileyen tüm karşı zihniyetler bugünkü beklemedikleri sonuç karşısında yaşadıkları şok ve travmayı atlatır atlatmaz çeşitli provakasyonlara, hilelere ve hırçınlıklara başlayacaklardır. Yarın atılacak manşetlerin tarzından dahi nasıl bir yol izleyeceklerini anlayacağız. Ak Parti'yi oy sayımına hile karıştırmakla, oy sayılarının yüklendiği sistemin hileli olabileceği ihtimali ile ve belki bir çok çeşitli akla hayale gelmedik yalan dolanla suçlayacaklardır. Özellikle de Ak Partiyi sadece kendi seçmenini kucaklamakla, diğer seçmenleri dışlayıp ayrımcılık yapmakla her zaman olduğu gibi yine suçlamaya devam edeceklerdir. Oysaki insan düşünmeden edemiyor. Bu ülkenin kalkınması, ilerlemesi ve vatandaşların refahı adına 13 senedir hiç bir ayrımcılık yapmadan canhıraşhane çalışan bir hükümetin gitmesi için bu kadar uğraşırken bu hükümetin getirdiği tüm yenilik ve güzelliklerden yararlandıklarını fark etmeyecek kadar neyin kafasını yaşıyorlar acaba?

Ak Parti hükümeti ;

- Marmaray'ı, hızlı treni ,yeni yapılacak olan 28 Havaalanını sadece Ak Parti seçmeni kullanabilir, diğerleri kullanamaz mı dedi?

-610 tane Elektrik Santralini , Yerli Marka Otomobil Projesini, 19 adet ihraç edilen İnsansız hava aracını, yapılan milli silahları, milli Altay Tankını, milli helikopteri, sismik araştırma gemisini, uzaya fırlatılan uyduyu , Türkiye'nin ilk Uzay Merkezini , üretilen yerli lazer güdümlü füzeyi, sayısı 2 den 37 ye çıkarılan teknoparkları, kurulan 88 yeni organize sanayi bölgesini ve bilişim vadisi'ni sadece Ak Partililer kullanabilir, bunların varlığıyla sadece Ak Partililer övünebilir diğerleri kullanamaz – övünemez mi dedi?

-Yeni yapılan 51 tane devlet üniversitesine ,343 yeni spor salonuna ,28 tane Olimpik ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna, 234 yeni öğrenci yurduna, 119 yeni gençlik merkezine, 56 yeni kültür merkezine sadece Ak Partililer mi kayıt yaptırabilir dedi?

- %478 artan öğrenci burslarından, %1000 artan ilk ve orta öğretim bursundan, okuma yazma oranının artmasından, okullaşma oranının artmasından sadece Ak Parti yararlanabilir, diğerleri yararlanamaz mı dedi?

-48 yeni Stadyumu,343 yeni Spor Salonunu, yeni yapılan tiyatro sahnelerini sadece Ak Partililer kullanabilir mi dedi?

-50 km den 207 km ye çıkarılan Metroları, 4 il'den 11 il'e çıkarılan raylı sistemleri, boğazın altına yapılan tüp geçiti, yapılan barajları, yapılacak nükleer santralden elde edilecek enerjiyi, modern bölünmüş yolları, modern adliye saraylarını sadece Ak Partililer mi kullanabilir dedi?

-Yapılan dev şehir hastanelerinden, 81 kente ücretsiz kanser tarama merkezlerinden, yatağa bağlı hastalara evlerinde bakma hizmetinden, artan eğitim ve sağlık harcamalarından , artan bebek-çocuk aşılama oranından, artan ambulans sayısından, artan uçak ,gemi ve helikopter ambulanslardan, yapılan 79 yeni hastaneden, hastanelere eklenen yeni 13845 yeni yataktan, 6891 yoğun bakım yatağından, 2695 yeni yenidoğan yatağından, %1544 artırılan MR cihazından, %277 artırılan tomografi cihazından, %428 ultrason cihazından, %212 artırılan diyaliz cihazından, %800 artırılan ağız ve diş sağlığı merkezinden ve 40 adet yeni tıbbi atık sterilizasyon ünitesinden sadece Ak Partililer istifade etsin, diğerleri istifade edemesin mi dedi?

- Yeni yapılan 36 adet tersaneyi, limanları ,geri dönüşüm tesislerini, Türkiye' nin üretilen ilk yerli füze yakıtını, dar gelirliye konut alma imkanını sadece Ak Partililer için tanıyacağız, diğerleri bunlardan istifade edemeyecekler mi dedi?

-Başörtüsünü sadece Ak Partililer için serbest bırakıyoruz, sadece okullarda Hz. Muhammed 'in hayatını ve Kur'an'ı seçmeli ders olarak Ak Partililere vereceğiz mi dedi?

- Yeşil alan miktarını 3 milyar 250 milyon fidan dikerek, orman miktarını 1.7 milyon hektar genişleterek, milli park sayısını 7 yeni milli park açarak, tabiat parkı sayısını 167 yeni tabiat parkı açarak sadece Ak Partililer için artıracağız, diğerleri kullanamayacaklar mı dedi?

-Doğalgazlı il sayısını, içme suyu ulaşan insan sayısını, içme suyu arıtma tesisi sayısını, atık su arıtma tesisi sayısını , tarımsal üretimi ,çiftçiye ve kobilere verilen destekleri, halka sosyal destekleri , TİKA projelerini , şehit ve gazilere verilen desteği ve doğum yapan anneye verilen desteği sadece Ak Partililer için vereceğiz veya artıracağız , diğerlerine yok mu dedi?

Bal gibi biliyoruz ki bu imkanlardan, gelişme ve yeniliklerden Türkiye'de yaşayan her birey hiçbir ayrım yapılmadan istifade edebiliyor. Hangi partiye oy vermiş veya hangi görüşe sahip olursa olsun tüm bu güzelliklerden bu ülkede yaşayan herkes yararlanıyor. Yapılmadan önce karşı çıkmış, mitingler düzenlemiş, tartışma programlarında o projeye defaatle karşı olduğunu haykırmış, muhalefet etmiş olsa dahi…
O halde evet, ağız dolusuyla söyleyebiliriz tekrar; her ne kadar bir çoğu farkında olmasa hatta belki de hiçbir zaman farkına varamayacak olsa da "Bu seçimlerde Türkiye kazandı." Ak Parti'ye oy vermiş olsa da olmasa da herkes bu seçimlerde kazanan taraf oldu.

SON DAKİKA