Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

29 Ocak 2016, Cuma

Şerefli Türk askerine ''savaş elemanı'' denmez !

Peygamber ocağı olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ''SAVAŞ ELEMANI'' ve ''KATİL'' yaftasını yapıştıran PKK'lı teröristlere sahip çıkmak için Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosu,12. kez Uluslararası Kürt Konferansı'na ev sahipliği yaptı.
Bir yandan teröre karşı mücadelesinde Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyen Avrupa'nın bir yandan da terörist yandaşlarına ev sahipliği yapması Türkiye'ye karşı ikiyüzlü politika yürüttüğünü gösteriyor...

Katılımcıların hepsi haddini aşarak Türk devletine hitaben "Barışın sağlanması için muhatap PKK'dır. PKK ile barış yapmak zorundasınız" çağrısında bulundu.

Katılımcıların ortak argümanı ise PKK'nın DAEŞ ile savaştığı yalanıydı.Konuşmacılara göre PKK, DAEŞ 'le mücadele ettiği için desteklenmeliymiş.
Hatta Cengiz Çandar hızını alamadı ve "Davutoğlu' nun istemediği bu insanlar Kobani' de DAİŞ' e karşı savaşan kahramanlardır" cümlesini bile sarf etti.Evet yanlış duymadınız.Cengiz Çandar, PKK terör örgütü üyeleri için "kahraman" sıfatını kullandı.

Şunu sormadan edemiyorum.PKK; kurulduğu günden bu yana binlerce masumun katledilmesine neden olan bir caniler topluluğu değil mi? PKK ile mücadele ederken 40 bine yakın vatandaşımızı şehit vermedik mi? ABD, AB ve NATO'ya göre PKK terörist bir örgüt değil mi ? Bunu bildiğiniz halde utanmadan terör örgütünü nasıl cici kahramanlar olarak göstermeye çalışırsınız! Hadi yabancıları anladık. Peki Cengiz Çandar ve Tarhan Erdem'e ne diyeceğiz? Türkiye'de yaşayacaksınız. Ülkenin her türlü nimetinden istifade edeceksiniz. Sonra da Türkiye'nin parçalanması için eli kanlı terör örgütüne aktif destek vereceksiniz öyle mi ? Türk askerine ''savaş elemanı'' ve ''katil'' deyip öldüren, buna sevinen, yabancı güçlerle işbirliği yaparak ülkeyi bölmeye çalışan, her türlü terör faaliyetini ülkemizde gerçekleştiren PKK'ya arka çıkacaksınız. Öyle mi? Anlamak mümkün değil !

Katılımcılar tüm dünyanın gözünün içine bakarak PKK'nın DAEŞ' le savaştığı yalanını seslendirdiler. Hadi bir an için savaştığını varsayalım.Bir terör örgütü başka bir terör örgütü olan DAEŞ ile savaştığı için kutsanabilir mi ? İşlediği cinayetler görmezden gelinebilir mi ? Terör örgütü statüsünden çıkartılabilir mi ?

Nedeni ne olursa olsun "vatanımı seviyorum" diyen hiç kimse PKK'ya arka çıkamaz.Arka çıkan, ister yerli olsun ister yabancı olsun terörist unvanını alır.Zalime yardım eden de zalimdir.

PKK kökü dışarıda olan ve Türkiye'yi bölme misyonuyla görevlendirilmiş, Türk askeri, polisi ve Türkiye halkıyla savaşan bölücü terör örgütüdür.

Cenevre 3
Suriye barış görüşmelerinin 3.sünün yapılacağı Cenevre toplantısında Türkiye terör örgütü olan PYD ve MSD 'yi istememekte haklı... Gelin bu iki örgütün Türkiye hakkındaki görüşlerine bir kulak verelim sonra Türkiye haklı mı değil mi ona göre karar verelim...

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eş Başkanı İlham Ehmed'e göre Türkiye dünyayı IŞİD ile tehdit ediyormuş !

Türkiye, Suriye'de çözüm istemiyormuş. Bunun için müzakere ve çözüm yollarını kapatıyormuş. Türkiye tüm dünyaya; "Eğer isteklerim olmazsa IŞİD saldırılarına maruz kalırsınız" diyormuş.

PYD Eş Başkanı Salih Muslim Cenevre'de ''Türkiye, Kürtleri bu toplantıdan uzaklaştırmak istiyor.Bu açık bir Kürt düşmanlığıdır. Perde arkasında bazı planlar dönüyor. Türkiye bütün çalışmasını Kürtleri engellemek üzerine kurmuş" diye açıklama yapmış.

Şimdi Türkiye'nin DAEŞ' le olan mücadelesi ABD, AB ve NATO tarafından takdirle kabul edilmiş bir gerçek iken...
DAEŞ' in terör eylemlerinden en çok zarar gören ülke Türkiye iken...

Türkiye'yi DAEŞ ile ittifak etmiş gibi göstermeye çalışmak ahmaklık ve hainlik dışında hangi kelimelerle açıklanabilir.
MSD, Türkiye'yi DAEŞ' in müttefiki olarak görüyor iken...PYD Türkiye'yi Kürt düşmanlığı ile suçluyor iken...Türkiye Cenevre'de MSD ve PYD' nin de olduğu masaya niye otursun ? Böyle bir toplantıdan Türkiye'nin çıkarlarını koruyan müspet bir sonuç çıkar mı ?

Öte yandan Türkiye'nin nazarında MSD ve PYD'de PKK gibi terör örgütü...Dolayısıyla terör örgütlerinin meşru güç odaklarıymış gibi kabul edildiği bir toplantıya Türkiye'nin katılmaması gayet normal değil mi ?

BM,ABD ve Rusya'nın MSD ve PYD' yi Cenevre'deki toplantıya Türkiye'nin boykot etmesinden çekindikleri için doğrudan dahil edememesi de dikkatlerden kaçmadı. BM,ABD ve Rusya'nın, PYD 'ye Kürtleri temsil yetkisi verememesi ve bu üyeleri kendi heyetlerine katma çağrısı yapmaları beyaz Kürtleri fena halde kızdırmış durumda....Bu da Türkiye'nin uluslararası arenada aslında ne kadar güçlendiğini gösteren bir gelişme olarak karşımızda duruyor.

Sağlam ve güçlü bir iradeye sahip ülke yönetimi ve teröristlere göz açtırmayan bir halkçılıkla bir ülkenin tüm dünyayı nasıl dize getirdiğini ufak ufak da olsa görüyoruz artık.

SON DAKİKA