Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

18 Mart 2016, Cuma

TAYYİP ERDOĞAN GİDERSE TERÖR BİTER Mİ ?

Ne zaman bir patlama, ülkemizde bir fecaat, PKK ve onunla bağlantılı örgütlerden birinin gerçekleştirdiği bir hainlik olsa her ne hikmetse suç Erdoğan'ın, devletin, Ak Partinin oluyor.

Akademisyeninden tut da sözde aydın geçinen yazarı, twitter fenomeni, aslında Erdoğan karşıtı olan herkes bu iddiada.

Savunulan tez de hep klasik; "Ne diyelim. Bakkala mı kızalım. Tabii ki ülkeyi yönetenlere kızacağız. Vatandaşı korumak onların görevi."

Bir kişi de demiyor ; "Devlet neden kendi vatandaşını öldürsün? Erdoğan neden bunu yapsın?"

Hadi diyelim ki sizin dediğiniz gibi Erdoğan ülkesini değil de sadece kendini düşünüyor.

Sürekli ülkesini kalkındırmaya çalışan, sürekli yeni reformlar, açılımlar, projeler peşinde koşan bir Cumhurbaşkanı hatta kendi ülkesinin de ötesinde Türkî Cumhuriyetlerin hatta Arap ülkelerinin dahi çıkarlarını bütün dünyaya karşı savunan bir Cumhurbaşkanı var karşımızda. Hadi hepsine gözümüzü kapatıp diyelim ki sadece kendini düşünüyor.

Velev öyle olsa dahi Erdoğan neden böyle bir şey yapsın? Yaptırsın?

Ülkede çıkacak olan bir kaostan sadece ve sadece HDP' ye, ülkemizin düşmanlarına çıkar sağlanacağını, ekonomiye ve istikrara olumsuz yansımalarının olacağını bile bile neden böyle bir şey yapsın?

Bu nasıl bir kafa anlayabilmek imkansız. Ülkece uğradığımız bir saldırıya karşı tek yürek olup devletimizle,milletimizle işbirliği yapmamız gerekirken, bir zorluk da biz çıkarmayalım diye nefeslerimizi bile kimseyi rahatsız etmeden almamız, kayıplarımıza karşı teselli, sabır ve metanet modunda olmamız gerekirken bunu Erdoğan'a mal etmek de ne demek oluyor?

Bu ülkede on yıllarca sadece banka hortumlamak ve IMF'ye borçlanmak için iktidar olmuş kişilerden sonra ilk kez iktidara gelip adam gibi adamlık yapan, milletini gözeten, öğrencisinden, ev hanımına kadar herkesi teker teker düşünen bir hükümete ve Erdoğan'a mı saldırmaktır basiret?

Çıkmış üzüm sirkesi; "Git bişey deniycez" diyor. Bu ülke sizin zannettiğiniz gibi deneme yanılmalık, geçici heveslerin ülkesi değil artık.

Hem sorarlar adama;"Erdoğan gitti diyelim. Alternatifin ne?" Kendi ülkesindeki şehirlerin hangi bölgede olduğunu dahi bilmeyen,aklı var fikri yok Kemal mi getirecek bu ülkeye huzuru?

Barış Barış deyip sonra da mensupları orayı burayı patlatan HDP mi?

Yoksa daha kendi partisindeki iç kafa karışıklığını dahi çözememiş olan MHP mi?

Gerçekten nedir alternatifiniz? Erdoğan kadar babayiğit, Erdoğan kadar halka güven veren, Erdoğan kadar ufku geniş olan bir lider daha gösterin dikkate alacağım sizi?

Hangi lider Afrika'dan tut da Almanya'ya, ABD'den tut da Rusya'ya kadar her yerde gözde?

Hangi liderin yaptığı her hareket bu kadar etki uyandırıyor?

Olay Erdoğan'ın kendisinden de öte savunduğu dava, üstlendiği İslamiyet ve insaniyet davası.

Erdoğan'ı Erdoğan yapan da bu zaten. Erdoğan'ı milyonların sevgilisi yapan da bu.

Halk davası, ülke barışı meselesi,Türkiye'nin şanlı tarihine ve ecdadına yakışır şekilde ayaklanması ve kalkınması.

İdrak ve hafıza yolları tıkanmış bir millet olarak ne çabuk da unuttuk 2002 yılında iktidarın devralındığı günleri?

Ne çabuk unuttuk koalisyon dönemindeki Devalüasyonları, krizleri, deprem yardımı için toplanan paralarla ödenen memur ve emekli maaşlarını?

Ne çabuk unuttuk PKK belasının senelerce yol kesip adam öldürdüğü, köy basıp masumlara kıydığı günleri?

PKK 2002 den beri mi var? PKK ,otuz beş senedir bu ülkenin başına bir türlü gelişmesin ilerlemesin diye, Kürt-Türk birleşmesin hep bölünmüş olsun diye sarılmış bir beladan başkası değil ki.

AK Parti iktidarı dönemine kadar savunma sanayimizde ve askeriyede ciddi manada bir dışa bağımlılık vardı.

Bu nedenle de istihbaratta ya da silah alımında ciddi suiistimaller oluyordu.

Adeta küresel güçler hem ülkemizde PKK kanalıyla savaşı körüklüyor. Hem de bu savaşta kullanılmak üzere kendi silahlarının satın alınmasını dayatıyordu.

Biz de ülke olarak o dönem kayısı,elma üretiminden ileriye gidemediğimizden bir kısır döngünün içine girmiştik.

Ne zaman ülke kalkınmaya başlayıp kendi silahımızı yapmaya kendi istihbaratımızı sağlamaya başladık.İşler değişti.

PKK'nın kuruluş amacı artık gerçekleşmiyordu. Ne yapmak lazımdı? Tekrar eski günlerdeki gibi ezik , borçlu ve dışa bağımlı bir ülke olabilmemiz için Erdoğan'ın gitmesi gerekiyordu.

Tabi ya Erdoğan gitsindi. Giderse her şey eski haline gelir, baronlar mutlu olur, yeni dünya düzeni planı aksamadan işlerdi. Hem onun ayakkabı kutuları vardı. Hem o katildi ,gitsindi o. Yersen…

Ne ayakkabı kutusuymuş arkadaş. İçinden 3. Köprü çıktı, Havalimanları, otoyollar, barajlar, uydular, obüsler, tanklar, silahlar, hastaneler, okullar çıktı. Kurban olun siz o ayakkabı kutularına…

Bence de gitsin Erdoğan.Gitsin meclise talimat versin HDP'li vekillerin dokunulmazlığı kalksın diye.

Bence de gitsin Erdoğan, gitsin HDP'li belediye başkanlarının başkanlığını fes etsin.

Gitsin,Obama'ya karar ver oğlum! Bizim yanımızda mısın yoksa PKK'lıların yanında mı ?

Bence de gitsin Erdoğan.Gitsin Türkî ülkelerdeki Turan ordusunun birleşmesi ve atağa kalkması için düğmeye bassın.

Gitsin Arap ülkelerine "Yüzlerce yıldır uyuduğunuz yeter.Uyanın ve İslam'ın bahadır evlatlarının İslamiyeti şahlandırışı için ordularınızı toplayın'' desin.Gitsin Erdoğan bence de gitsin yapsın bunları.Yakışır...

SON DAKİKA