Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

25 Nisan 2016, Pazartesi

Bekir Coşkun yeni bir gezi kalkışması peşinde!

Bekir Coskun, duygularının (!) Coşkun'luğunu bastıramayarak Dil Derneği tarafından düzenlenen "Ulusal Egemenlik ve Dil" konulu panelde, "Yeni şeyler yapılmalı, yaratıcı toplantılar düzenlenmeli. Hep beraber meydanlara, alanlara, parklara, sokaklara çıkmamız lazım" söylemleriyle yeni bir gezi isyanıyla ilgili hayallerini haykırma ihtiyacı duymuş.

Ama düşünüyorum da artık sen 80 yaşında adamsın. Gençleri meşru iktidara karşı kalkışmaya teşvik edeceğine Bodrum'a yerleşip domates yetiştirsen, torun pişpişlesen daha uygun olmaz mı? Hani senin iyiliğin için söylüyorum başka bir şey için değil...

Öyle görünüyor ki yaşın ilerlediği için ne konuşacağını bilemez olmuşsun !

"Vatandaşa senin ananı ağlattılar, dinini imanını elinden aldılar, Atatürk'ü aldılar, ormanını doğanı aldılar desen ve ne düşündüğünü sorsan, 'Mukadderat-Kader' der. Onun Türkçesi bu kadar.'' sözlerinle Türkiye halkına, Türkçesi kıt, yazgıcı ve zırcahil demek istemişsin. Aslında bu söylemlerinle bilinçaltını yansıtmaya çalışmışsın. Aferin sana...

İnançlı kesime karşı olan öfkenle: ''Yeni kuşaklara gençlere gitmek lazım. Dil özgürlük isteyenlere lazım.'' demişsin.

Kalkışmayı gerçekleştirebilecek kitlenin yeni kuşak çapulcu gençler olduğunu açıkça ifade etmişsin...

Ayrıca dilin özgürlük isteyenlere ait bir hak olduğunu saptamanda çok ilginç olmuş...

Senin bu mantığına göre özgürlük istemeyenlere dil lazım değil... Hepsi lâl modunda, kıt bir Türkçe ile hayatlarına devam edebilirler. Öyle mi ?

İfadelerini düşündükçe laboratuarlarda deneylerle uğraşan bilim dünyasının hala senin gibi ilginç tespitleri olan birini fark edememelerine şaşıyorum doğrusu.

Manevi değerlerden ne denli nefret ettiğini gösteren ''Artık Kutlu Doğum Haftalarında bütün okullarda çocuklara salavat okutacaklar.'' söylemlerinle kendini çok iyi deşifre ediyorsun...

Peygamberimizin anıldığı haftada onu sevenlerin, ona salavat getirmesinden daha doğal ne olabilir ki...

Neyse...

Erdoğan ve Ak Parti takıntın seni hepten kocalttı anlaşılan. Galiba bu durumu kabullenmen senin için en iyisi. Eski Türkiye rüyalarıyla yaşadığını ve yeni Türkiye'yi hazmedemediğini biliyorum. Ama artık çok geç. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Bence sen de tam bağımsız, ayakları üstünde duran, kendi kararını veren ve kimseden emir almayan güçlü yeni Türkiye gerçeğini kabullenmelisin.

Haa.. bir de Erdoğan takıntısının sende oluşturduğu yoğun stresten dolayı bir uzmandan yardım alma vaktin de gelmiş olabilir.

SON DAKİKA