Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

08 Temmuz 2016, Cuma

Suriyelilere vatandaşlık verelim mi, vermeyelim mi?

Erdoğan'ın Suriyelilere vatandaşlık verelim demesi bomba tesiri uyandırdı ülkede.

Bir bakıyoruz büyük resmi göremeyen, kişisel çıkarlarına göre devleti yorumlayan, 3 lira fazla vergi verecek veya güvenlik nedeniyle 3 dakika fazla trafikte bekleyecek diye Erdoğan'ı alaşağı etmeye kalkan küçük insanlar bu duruma karşı.

Neymiş efendim ''Biz önce kendi insanımıza sahip çıkmalıymışız''

Yahu sen hangi kendi insanımızdan bahsediyorsun? Nasıl oluyormuş bu ''Kendi insanımız'' bir bana söyler misin?

Adamın kimliğinde T.C. vatandaşı yazıyor ama kendisi var gücü ile gavuristana çalışıyor.

İngiltere ve Fransa'nın,Almanya'nın ağzı ile ,onların çıkarları doğrultusunda konuşuyor. Ama kimliğinde T.C. vatandaşı yazıyor.

Gezi kalkışmasına katılıp devlete, polise baş kaldırıyor,Osmangazi Köprüsü'nden geçip hükümete sövüyor,MİT in adı üstünde MİT yani Milli İstihbarat Teşkilatı'nın tırlarını durdurup arattırıyor, üstelik bunun için hapis yatınca kendini kahraman ilan ediyor, ama kimliğinde T.C. vatandaşı yazıyor.

Ötekisi devletten maaş alıp, devletin ücretli/ücretsiz iznini,kullanıp her türlü imkanından yararlanıp yine devlete sövüyor hatta devletin başına hırsız,hain,IŞİD'çi diyor,ama T.C. vatandaşı.

Berikisi DHKP-C üyesi olup devletin askerini şehit ediyor,

bazısı PKK görünümlü haçlı ordusuna destek veriyor veya cephane taşıyor,

bir kısmı Allah ile namaz ile ahlak ile milleti kandırıp, ''Çocuğunuzu imanlı yetiştireceğiz'' masalı ile insanları uyutup FETÖ'ye militan yetiştirmeye,devleti,ülkeyi,vatanı batırmaya,çökertmeye çalışıyor,ama T.C. vatandaşı.

Akademisyen geçinen birkaç nefs-i serkeş bildiri yayınlayıp tüm dünyaya terörle mücadeleyi katliammış gibi göstermeye çalışıyor ve bunlar ''Kendi insanımız'' oluyor,bunların kimliğinde T.C. vatandaşı yazıyor da savaştan kaçan,bize sığınan,ahlaklı,kalifikasyonu yüksek,beş dil bilen,çalışkan, mütevazı,yediği kaba pislemeyip kadir kıymet bilen Suriyeli mi ''El''oluyor ?

Bizdeki yerli gavurlar T.C. vatandaşı olmayı bu Suriyelilerden daha mı fazla hak ediyor ? (Bu konuya gelecek yazıda devam edeceğiz)

Can Dündar tüydü mü ?

Can Dündar denen emperyal piyon, kapana kısıldığını anlayınca pılısını pırtısını toplayıp ''kitaba kapanmak için'' İsveç'e tüymüş.

Biz de yedik...

''Ben çok korktum.Bütün ihanetlerim bir bir ortaya çıkıyor.Kaçıp gidiyorum'' diyemediğinden kaçışını da havalı göstermek için böyle bir tweet atmış.

Tamam tamam.Üzülmesin gariban.Yedik biz bunu üzülme sen.

Senin ''kitaba kapanmanla'' birlikte istifa eden 9 Cumhuriyet elemanı da tamamen bir tesadüf...

Hadi itiraf et!

Cumhuriyet'i Paralel örgütün,FETÖ'nün ve HDPKK'nın aşevine çevirdiğin için Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu seni ve ekibini kovdu!

Sen her ne kadar geçici bir süre için Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrıldığını veya batan Cumhuriyet gemisini terk eden farelerden olmadığını anlatmaya çalışsan da sana inanmıyoruz...

Neyse sen yine de 'kapan kitabına.'

SON DAKİKA