Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

17 Ekim 2016, Pazartesi

Berat Albayrak neden hedef alınıyor?

Berat Albayrak hakkında üst üste algı operasyonları ve ''çamur at izi kalsın'' mantığı ile bir karalama kampanyası yürütüldüğünü üzülerek gözlemliyoruz.

Artık Türkiye düşmanlarının ''Bir davayı yıpratmak için o davayı elinde tutan adamı yıpratmak'' olan son derece aşağılık yöntemi kullandıklarını ezberledik.

Anlaşıldığı üzere yerinde hiç durmadan buradan oraya koşturup icraatlar yapan bir bakan var önümüzde. Üstelik kaliteli demeçleri, odaklanmış idealitesi ile sağlam ve çalışkan bir bakan. Ülke adına, millet yararına, memleket sevgisi ile hareket eden,iş bitirici biri var.

Aman Allah'ım ! Üstelik gavuroğlu gavurların en çok korktuğu ve üstüne titrediği konu olan ''enerji'' alanında yapıyor bu icraatları.

Lozan'ın iç yüzünün ortaya çıkmasından korkan taife, yeraltı kaynaklarımızı kendimiz kullanamayalım diye bin bir türlü dümen çeviren taife, Cerattepe'de bakır çıkarılmasın diye neredeyse ikinci bir Gezi kalkışması çıkarmaya çalışan, ülkemizin yeraltı kaynaklarını saptamak için güzel keşifler yapan akademisyenlerin uçaklarını düşüren taife; ''enerji'' gibi önemli bir konuda bu denli aktif olan hem de ABD'den yüz çevirip Rusya ve Çin ile anlaşmalara imza atan bir bakanı tabii ki yıpratmaya çalışacaktı.

Durmadılar da. Tabii ki en önce Berat Albayrak'a yönelik yıpratma çalışmaları başlatıldı.

Amma velakin işleri oldukça zor. Çünkü karşılarında halkın daha iki-üç cümlesini işitir işitmez sevdiği, kanının kaynadığı, güvendiği ve kalitesini belli eden Berat Albayrak var.

O halde ne yapmalı onu yıpratmak için ?

''Hadi şimdi de karalama kampanyası olarak iftira yoluna baş vuralım bakalım" dediler.

Sonuçta onlar için ''amaca giden her yol mubah'' olduğundan rahatlıkla yaptılar bunu da. Ama yine tutmadı.

Doğalgazda tarih boyunca görülmemiş bir şekilde indirim getiren, mecliste ''Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için kendi kaynaklarımızı hatta gerekirse nükleer enerjiyi de kullanacağız'' diye haykırabilen, Dünya Enerji Kongresi'nde; KKTC, Cezayir, Yemen, Nijerya, Uganda, Suudi Arabistan, Rusya ve daha sayamadığımız birçok ülke ile anlaşmalar yapan, daha öncede Çin ile enerji konusunda üç önemli anlaşmaya imza atan, cesur birisini ne şekilde karalamaya çalışırsanız çalışın bu milletin gözünde küçük düşüremezsiniz.

Bu arada Berat Albayrak'ın önderliğinde nükleer enerji alanındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Belki yakın bir gelecekte atom enerjisi ile ilgili önemli çalışmalara da imza atacak...

Enerji ile ilgili anlaşmalar yaptığımız ülkelerin isim ve niteliklerine bakınca bile ABD ve Avrupa'nın paçasının neden tutuştuğunu anlayabiliyor insan.

Doğrusu Türkiye düşmanları ''Berat Albayrak başımıza daha ne çoraplar örecek'' diye düşünüp, korkudan ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

Anlayın artık efendiler! Bu millet kahraman bir millet. Bu nedenle de Tayyip Erdoğan gibi ve onu örnek alan Berat Albayrak gibi cevval ve kahraman, gözü kara yiğitleri görünce güveniyor. Özünü bu insanlarda görüyor.

Bu halk bu insanları her dediklerine ayran budalası gibi ''he'' demek için değil, bu liderlerin geniş ufuklarından ve imanlarından gelen cesaretten ortaya çıkan söylemleri tam da kendi gönüllerinden çıkmışçasına merdane olduğu için seviyor. Bu nedenle arkalarından gidiyor.

Berat Albayrak gibi hem milletini ve vatanını seven, hem çalışkan hem de kalifiye insanların siyasette aktif rol aldığını görmek gerçekten çok sevindirici.

''İt ürür kervan yürür'' hesabı siz hangi iftirayı atıp hangi kulpu takmaya çalışırsanız çalışın böyle kahraman insanları durduramayacaksınız. Durdurmak şöyle dursun kafalarını çevirip size bakacak kadar ilgilerini dahi çekemeyeceksiniz.

Türkiye halkının dualarını arkalarına alan bu gayyur insanlara inşallah daha da fazla yetki ve imkan sunulur da daha fazla ülkelerine hizmet ederler.

Eğitimde, kalkınmada, bir çok çeşitli alanda fikirlerine danışma ve istişare etme imkanı bulduğum, sohbet ettiğimiz zamanlarda her sohbetinden istifade etmiş bir şekilde ayrıldığım Berat Albayrak'ı, çevresinde kendisi gibi liyakati de sadakati de kuvvetli, gayretli ve idealist kişilerle güzel işlere imza atarken görmek gerçekten çok güzel.

Bu ülkede idealist insan kolay kolay yetişmiyor. Hem idealist hem de liyakatli, iş bitirici zeki insanlar kolay kolay bulunmuyor.

Kimse kusura bakmasın! Bu işler eski devirlerdeki gibi ''küstüm oynamıyorum'' mantığı ile olmuyor artık.

Yeni ve sürekli gelişip, ilerleyen bir Türkiye'de meyve veren ağaçları değil taşla, F-16'larla dahi taşlayamayacağınızı nasıl anlayacaksınız acaba?

Enerji alanında ayağımıza yüz yıldır vurulmuş olan prangaları çıkarıp kendi kaynaklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız.

Enerji alanında ülke çıkarına olan tüm uluslararası anlaşmaları yapacağız.

Gerekirse dünyanın gözünün içine baka baka Musul'daki, Kerkük'teki yeraltı kaynaklarından bile ABD ve İsrail değil, biz faydalanacağız. Onlar da elleri kolları bağlı bu durumu sadece seyredecekler.

Çünkü artık yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı silahlarımızla, teknolojimizle,yeraltı kaynaklarımızla dimdik ayakta, dipdiri, güçlü ve atak bir Türkiye var.

CHP gibi yerin altına uçak gömen değil yerin altından maden çıkaran bir Türkiye var. Bu Türkiye'nin mimarları olan cesur bahadırları da kimseye yedirmeyiz !

Gerçekten iş yapan böyle kıymetli bir insanı Türkiye halkı ne Redhack'e ne de Amazon'a yedirmez !

SON DAKİKA