Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

30 Haziran 2017, Cuma

Almanların Erdoğan aleyhindeki hesapları ters tepecek!

Almanya deyip geçmeyiniz. Almanya bugüne bugün iki kere dünya savaşına yol açmış ülkedir.

Osmanlı'nın anasını ağlatan da, bizi de, kendisini de batıran Almanya'dır.

Evet, Almanya şimdilerde de dünya pastasından aslan payı kapmak için olası bir üçüncü dünya savaşının peşinde koşmaktadır.

Almanya konumunu ve hegemonyasını küresel çapta bir kez daha hissettirmek istemektedir.

Her ne kadar Almanya batınca emperyalizm yarışında rolünü İngiltere ve Fransa'ya kaptırmış olsa da kısa zamanda toparlanmasını bilmiştir.

Gelinen aşamada Almanya, ekonomik kalkınmayla belini doğrultmasını bilmiş bir kez daha İngiltere ve Fransa'yı sollamıştır. Avrupa'nın da patronu olmuştur.

Bu o kadar böyledir ki, Fransa, Almanya'nın neredeyse emirber neferi yazılmıştır.

Sarkozy, Hollande, Macron (Fransa cumhurbaşkanları) seçilir seçilmez ilk icraatları Almanya'ya koşup ayaklarının tozuyla Merkel Hanım'a selam çakmak olmuştur.

Öte yandan, Almanya güttüğü yayılmacı politikalarla Yunanistan'ı borçlandırarak ele geçirmiştir. Tıpkı vakti zamanında Osmanlı'yı ele geçirdiği gibi...

İşte bu herifler eğer punduna getirebilirlerse bizi de boyunduruklarına sokmak istemektedirler.

Bunu Gezi kalkışmasıyla denediler ama başarılı olamadılar.

Şimdi de "Adalet Yürüyüşü" ile bunu deniyorlar. Ama gene başaramayacaklar.

Beceriksiz Merkel yönetimi bize karşı çok hainlik etti, etmeye de devam ediyor.

Tayyip Erdoğan iktidarını yıkmak için numaralar çeviren de, Gezi kalkışmasını tezgahlayan da, FETÖ'cü subaylara sığınma hakkı veren de, Avrupa'da referandum etkinliklerimizi iptal ettiren de, Ermeni soykırımını tanıyan da, basın özgürlüğünü bahane ederek her fırsatta bize saldıran da, PKK'yı besleyip büyüten de, PKK ve uzantılarına terör eylemlerini gerçekleştirebilmeleri için çanak tutan da, FETÖ'ye hoş görüyle bakan da, AB konusunda bizi oyalayıp dışlayan da Almanya'dır...

Bizim Almanları İncirlik Hava Üssü'nden kovmamız onlarda alarm zillerini çaldırdı. Son dönemdeki kuyruk acıları bundandır yani.

Bundandır ki, Merkel hükümeti, Erdoğan'ın 7-8 Temmuz'da Hamburg'ta yapılacak G20 zirvesi vesilesiyle soydaşlarımıza hitaben bir etkinlik düzenlemesine sıcak bakmıyor. Hatta buna köstek olmak için bir tarafını yırtıyor.

Fakat Almanların hesapları bu sefer ters tepecek. Erdoğan da istediği her etkinliği Almanların gözlerine soka soka yapacak!

SON DAKİKA