Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

04 Ağustos 2017, Cuma

Kravat takmadan geçmek yasak!

Beyaz Türkler, AK Parti iktidara gelince "teokrasi geldi" sanmışlardı, baktılar ki on beş yıldır teokrasinin geldiği meldiği yok. Başbakan eşinin, cumhurbaşkanı eşinin örtülü olmasıyla demokratik devletin teokratik devlete dönüşmediğini görünce hemen makas değiştirdiler. Saldırılarını farklı palavralarla pardon stratejilerle sürdürdüler...

Yeri geldi "memleket iflas ediyor, milletimiz aç ve sefil" edebiyatıyla maval okudular...

Yeri geldi "Türkiye, İran gibi olacak" balonunu uçurdular...

Yeri geldi "yetim hakkı, kul hakkı yediler" diye çamur attılar...

Yeri geldi "kaçak saray edebiyatını" dillerine doladılar...

Yeri geldi "Tayyip padişah ve halife olmak istiyor" kıtırını attılar...

Ama halkımız bu tür çirkin ve çapsız iddiaların hiç birini yutmadı ve kale almadı. Hepsini çöpe attı...

Şimdilerde ise bu şarlatanlar yaşam tarzına müdahale ediliyor palavrasını söktürmeye yelteniyorlar. Bu stratejiyle iktidara saldırmaya çalışıyorlar.

Belli aralıklarla sistematik biçimde yaşam tarzına müdahale varmış gibi bir iki münferit olayı yerli yabancı medyaya servis edip duruyorlar...

Son olarak bu kompradorlar İstanbul Maçka Demokrasi Parkı'nda kıyafeti nedeniyle güvenlik görevlisinin müdahalesine uğrayan bir hanımın başından geçen olayı köpürte köpürte manşetlere taşıdılar.

Bu tip münferit olayları namussuzca kaşıyarak halkı sokağa dökmeye koyuldular.

Açık söylemek gerekirse, bu memlekette "ben şu şekilde yaşamak istiyordum da yaşayamadım, şöyle giyinmek istiyordum da giyinemedim" diyen birini bulamazsınız...

Elbette ki istisnalar kaideyi bozmaz...

Lafa bak lafa. Yaşam tarzına müdahale varmış(!)

Adamlar göz göre göre yalan söylüyor, hem de gözümüzün içine baka baka. Bile bile mi yapıyorlar bunu, hepten mi inada bindirdiler, belli değil...

Yaşam tarzına müdahale mevzusunu fazla kurcalamayın, altında kalırsınız!

Nasıl mı?

Halkın inancını, yaşam tarzını siyaset konusu yapan, radikal batılılaşma projesiyle doğrudan halkın kılığına kıyafetine müdahale eden CHP değil miydi?

Yüz binlerce insanı sırf şapka giymeye karşı çıkıyorlar diye idam talebiyle İstiklal Mahkemesi'nde yargılayan, akabinde de darağacında sallandıran CHP iktidarı değil miydi?

Kürtçe konuşulmasını yasaklayan hangi partiydi acaba?

Ne yani, halkın giyimine kuşamına bakarak ona "ulan öküz Anadolulu" diye hakaret edenler sizler değil miydiniz?

Kravat takmayan yurttaşı Ulus'tan Kızılay'a geçirmeyen sizin iktidarınız değil miydi?

Kendi halkına ancak hizmetçi olma hakları var nazarıyla bakan ve millete kara cahil muamelesi yapan sizler değil miydiniz?

Oy verme hakkı cahil halka, dağdaki çobana, göbeğini kaşıyan kıllı ayıya, ampul kafalıya bırakılamaz diyenler ve memleketi onlarca yıl tek parti diktasıyla, darbelerle, vesayetlerle yönetenler sizler değil miydiniz?

Kusura bakmayın ama sizin cumhuriyetten anladığınız yaşam tarzına, inanca, kılığa kıyafete müdahaleden başka bir şey değil. Nokta.

Ziya Paşa'nın bu sözü de size kapak olsun: "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" yani "kişinin aynası işidir, lafa bakılmaz" CHP'nin geçmişi yaşam tarzına müdahalelerle doludur. Tarih buna en güzel şahittir. Vesselam.

SON DAKİKA