Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

29 Eylül 2017, Cuma

Yoktan haber yumurtlama zavallılığı

İsmi lazım olmayan bir varakpare Atatürkçü müşterilerine gaz vermek ve onları etkilemek için "Konyaspor Guimares maçında yer gök İzmir Marşı ile inledi" diye haber yapmış.

Eee, ne var bunda?

Hiç. Hiçbir şey yok. Yalnızca haber değeri olmayan bir haberden akılları sıra okuyucuyu tavlamak için yoktan haber yumurtlama, daha doğrusu haber niyetine sallama var...

Burada enteresan olan, CHP paçavrasının sergilediği zavallılıktır.

Konyaspor taraftarı "İzmir Marşı"nı söylese ne olacak, söylemese ne olacak? Kimin umurunda? Söylemese millet tutup da "hain Konyaspor taraftarı İzmir Marşı'nı söylemedi" mi diyecek?

Bu kadar mı zavallısınız? Bu kadar mı çaresizsiniz?

Yoksa yediğiniz bu herzeyle seçmenin "vay be, Konyaspor taraftarı İzmir Marşı'nı söylemiş" deyip oyunu CHP'ye vereceğini mi sanıyorsunuz?

Gelelim zırvanın detaylarına:

Daha önce İzmir Marşı'nı ağzına almayan Konyaspor taraftarı (eski başkanları böyle diyordu) Guimares maçı öncesi tornistan yapmış ve "tüm Türkiye'ye İzmir Marşı nasıl söylenir Konyaspor olarak göstereceğiz" demiş.

Bunu kim mi söylemiş?

Konyaspor Taraftar Grubu Nalçacılılar'ın basın sözcüsü.

Vay be, heriflerin bir de basın sözcüsü varmış!

Açık söylemek gerekirse, CHP'liler kendi müşteri kitlelerini gıdıklamak ve coşturmak için İzmir Marşı'nı kullanıyorlar. Her gittikleri yerde "Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa, adın yazılacak mücevher taşa" diye diye boğazlarını yırtıyorlar. Sanki memleket düşman işgali altında...

Bu o kadar böyledir ki, CHP militanları "Dünya Kadınlar Günü"nü bile bu marşla kutluyorlar. Gören de diyecek ki, "memlekette söylenecek marş kalmamış."

Peki bu marş bize aitse Yunanlılar niçin çalıp söylüyor?

Doğrusu bu marş ne bizimdir ne de Yunanlıların!

Bu marş Kafkas halkına aittir. Marşın orijinali "Kafkasya Marşı"dır!

"Kafkasya dağlarında çiçekler açar"... ("İzmir'in dağlarında çiçekler açar.")

CHP'liler "Kafkasya Marşı"ndan araklayarak kendilerine uydurmuşlar. Mesele bundan ibarettir. Yani İzmir Marşı çalıntı bir marştır. O kadar...

(Ulan bir kere de doğru düzgün bir işiniz olsun. Araklamaktan öleceksiniz!)

Demek ki bir haltı yerken, ötesini berisini de iyi düşünmek lazım. Öyle ya, bu işin ucunda günün birinde "madara" olmak da var, "mosmor" olmak da.

Bence CHP şimdi bir güzellik daha yapsın, militanlarını "mehter" marşıyla da yürütsün. Belki bu atraksiyonuyla sağ kesimden de oy alır...

Unutmadan, acaba Konyaspor taraftarı tribünleri inlettiği İzmir Marşı ile Konya'nın Bozdağlar'ında çiçekler de açtırmış mı?

Mevkuteler bu gibi algı kokan haberleri daha profesyonelce yapmalıdırlar, eğer akılları sıra hükümete taş atmak ve yandaşlarını okşamak istiyorlarsa.

Haa, bu arada Konyaspor'un top koşturduğu "Yeni Konya Stadyumu" dünyanın en iyi beş stadı arasında. Bunu niçin manşetlerinize taşımıyorsunuz? Yoksa işinize mi gelmiyor?

SON DAKİKA