Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

06 Ekim 2017, Cuma

Meral Akşener ve havarilerinin gerçek hedefi?

Gaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, "Dar zeminde bir ideolojik temeli savunmuyoruz... Yeni parti ülkücü olmayacak, yüzde 100'e hitap etmeyi ve yüzde 100'le birlikte çalışmayı arzu ediyoruz. Yani yüzde 100'ün oyuna talibiz" demiş.

Beyefendi aklı sıra herkesi öpme ve kucaklama mesajı vermiş.

Böyle saçmalık olmaz. Böyle misyon, böyle vizyon olmaz. Böyle bismillah denmez, böyle işe başlanmaz.

Çünkü hiçbir parti herkesi hoşnut edemez. Herkesi öpüp kucaklayamaz. Herkesi tatmin ve memnun edemez.

Bu fizibilitesi olmayan çocukça bir temennidir yalnızca.

Bu tür malum teraneleri seslendirmek demek, "biz ne siyaset biliminden anlıyoruz, ne de siyasetten" demektir.

Veya "bizim ne bir siyasi tabanımız var, ne bir fikrimiz, ne bir düşüncemiz, ne bir politikamız, ne bir dünya görüşümüz, ne de hitap ettiğimiz bir toplum kesimi" demektir.

Ya da "bu haltları sırf Bahçeli'ye gününü göstermek ve ortak paydası Tayyip nefreti olan hayırcı kesimin oyunu almak ve Meral Hanım'ı başkan seçtirmek için yiyoruz" demektir.

Doğrusu her kesimden seçmenin bu partiye oy vermesi için hiçbir mantıklı gerekçe yoktur.

Bu parti yalnızca Devlet Bahçeli'ye uyuz olanların ve küskün ülkücülerin partisi olacaktır. Mesele budur. Bundan ibarettir...

Bunun sağlamasını da 2019'da göreceğiz...

Bildiğiniz gibi benzer söylemi CHP de yıllardır dillendirmektedir. Ama uygulamada CHP yalnızca bürokrasinin partisi olabilmiştir. Seçimlerde de yüzde 25'in üstüne asla çıkamamıştır...

Keza Sayın Özdağ, "Yeni Parti milli merkezde olan bir parti. Yani merkezin sağında ve solunda olan, bütün vatanseverleri çatısı altında toplamayı hedefleyen ve hepsini partiye davet eden anlayışa sahip bir partidir" demiş.

Yeni partinin sağcı ya da solcu olmayacağını, milli merkezde olacağını söylemiş.

Yok böyle bir şey. Politikada milli merkez, merkez partisi diye bir şey olmaz, olamaz. Bu tür zokalara dense dense "kandırmaca, laf cambazlığı" denir.

Görünen köy kılavuz istemez misalî bu yeni oluşum sağcı bir parti olacaktır. O kadar.

Sahi Türkiye'de solcu parti var mıdır?

CHP, öyle mi?

Hadi yürüyünüz...

Programı hoş laflardan ve boş atraksiyonlardan ibaret olan bu yeni partiye farklı kesimlerden ekmek çıkmaz. Seçmen abesle iştigal edenlerin yüzünü güldürmez.

Bunların alıp alacağı oy, görüp göreceği rahmet yüzde 5-10 arası bir şeydir. Yani bunların etleri de butları da taş çatlasa ancak bu kadardır.

Üstelik yeni sistemde parlamentoya girmenin de fazla bir önemi yoktur.

Toparlayacak olursak, yeni partiye gönül verenlerin bütün hedefi, 2019'daki başkanlık seçiminde Meral Akşener'in CHP'nin (muhalefetin) çatı adayı olarak gösterilmesi ve seçimin ikinci tura kalmasıdır.

Yani ikinci turda muhalefet oylarının Meral Hanım'da toplanmasını sağlamaktır. Bütün hesapları kitapları budur. Ama evdeki hesap çarşıya uymayacak. Sonuç gene hüsran olacak.

SON DAKİKA