MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

28 Şubat 2014, Cuma

Niye milletten korkuyorsunuz?

Milletin seçtiği ve kendi evladı gibi gördüğü Başbakan Erdoğan üzerine oynanan kirli oyun, artık çirkefleşmeye, ahlaksız bir hal almaya başladı. Medyanın yüzde 70'i, siyasi partilerin neredeyse hepsi bu ahlaksız hale destek vererek milleti huzursuz ediyor.

***
Oysa partiler demeliydi ki;

Özellikle CHP nasıl bir partidir ki illegal kasetlerden medet umuyor. Meclis kürsüsünden yasadışı olduğu kesin olan kasetler yayınlayarak suç işleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan
şunu demesini beklerdik:

"Biz kendi Genel Başkanı'ımızı kurban verdik bu ahlaksız kaset operasyonuna. AK Parti'yi böyle alçak yöntemlerle değil kendi gücümüzle sandıkta alt edeceğiz!"
Ama demedi!

***

Susarak, geçiştirerek cemaat üzerinden seçimde oy devşirme hayalleri kuran MHP lideri Bahçeli'nin şunu demesini beklerdik:
"Daha geçen seçimde vekil arkadaşlarımıza kurulan tuzaklarla partimiz dizayn edilmek istendi. Bu ahlaksız oyunu birlikte bozmaya varız!"
Ama demedi!

***

Cumhuriyet tarihinin en kritik çözüm ve barış günlerini yaşadığımız bu ortamda BDP Eşbaşkanı Demirtaş'tan şunu demesini beklerdik:
"Daha dün İmralı'yla ilgili montaj kasetlere yalan derken kimse bugün bizden Erdoğan'a karşı yapılan bu kirli operasyona benzin taşımamızı beklemesin!"
Ama o da demedi!

***
Demokrat geçinen sol ve ulusalcı kesimin ise her puslu havada darbecilerden medet umduğunu görmedik mi?

Millet iradesine karşı kimi zaman askeri, kimi zaman yargıyı, kimi zaman da Köşk'ü davet ettiler hep. Halen de ediyorlar. Ellerinden gelse "Ordu göreve" diye Anıtkabir'e toplaşacaklar ama o günler geride kaldı çok şükür.

***

Montaj olduğu, milletin zekasıyla alay eder gibi kurgulanmasından anlaşılan bu kayıt da milletin Erdoğan'ın yanında durmasını engelleyemedi. Seçim meydanları tıklım tıklım dolu.

17 Aralık'tan bu yana kime hizmet ettiği açık bu algı operasyonunun toplumsal inandırıcılığının yok denecek kadar düşük olduğunu görüyoruz meydanlarda.
Gittiğim marketteki tezgahtar abla "Ben bile telefonda konuşurken dikkatli konuşuyorum. Başbakan neden konuşsun telefonda bunları" dedi.

AK Parti düşmanı tüm muhalefete soruyorum;
Madem iddialarınızdan bu kadar eminsiniz, milletin hakemliğinden neden çekiniyorsunuz?
Milletten korkanların, sandık dışında her gayrı meşru yolu denemesi, bir kez daha geri tepecek!
Hepsi geçecek, milletin mührünü vurmasına az kaldı…


SON DAKİKA