MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

18 Temmuz 2014, Cuma

Plajdaki çocukları öldürmeyi iyi bilirsiniz!

2009 yılındaki Davos Toplantısı'nda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Gazze'yi 23 gün boyunca bombalamalarını savunmuştu.

Başbakan Erdoğan da "Van Münit" diyerek Peres'in sözünü kesmişti. Sonra da Peres'e dönerek "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü çok iyi biliyoruz" demişti.

Başbakan Erdoğan'ın doğru söylemediğini iddia eden yerli ve yabancı İsrail basını, Türkiye'nin "Van Münit"in bedelini çok ağır ödeyeceği tehdidini bile savurmuştu.

Aradan beş yıl geçti. Ve İsrail önceki gün bir kez daha Gazze Plajında top oynayan çocukları katletti. Dört çocuk daha birkaç dakika önce oyun oynarken çekilmiş görüntülerine rağmen İsrail tarafından "Terörist" oldukları gerekçesiyle katledildi.

***

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan konuşmadıkça Gazze konusunda İslam dünyasından ve Batı'dan hemen hiçbir liderin sesi çıkmıyor.

Başbakan Erdoğan, dün İslam Alimleri Toplantısı'nda konuştu. Gazze'de 1948'den beri sistematik soykırım girişimi olduğunu ifade eden Erdoğan, Batı'yı suçlamanın en kolay yol olduğunu belirterek asıl İslam dünyasının sessizliğini eleştirdi.

BM'de Müslümanların bir tane bile temsilcisinin olmadığını kaydeden Erdoğan şöyle dedi: "Filistin'de insanlık ölüyor, insanlık onuru ölüyor, özellikle de Müslümanların izzeti, şerefi ölüyor. Filistin'de İslam dünyası dik dursaydı bugün İslam coğrafyası kanamayacaktı. Filistin olayından memnun olan İslam ülkeleri var, çünkü memnun olmasalar onlar da müdahil olurlar. Filistin'de yaşanan bir Şii-Sünni çatışması olmadığı için, maalesef İslam dünyasının da ilgisini çekmiyor. İşte burası yaralayıcı."

***

Evet gerçekten de işin en yaralayıcı noktası burası.

Ölenler Sünni veya Şii olduğunda ayağa kalkanların, ölenler insan olduğu için veya Müslüman olduğu için ayağa kalkmaması.

Daha fenası da ne biliyor musunuz?

Kanıksamanın zirve noktasında olmamız.

Yani ölenler Filistinli olduğu zaman hiç kimsenin ayağa kalkmaması…

SON DAKİKA