MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

01 Ağustos 2014, Cuma

‘Erdoğan nefreti ideolojisi’

Bir muhalefet düşünün. Hiçbir projesi, alternatif çözüm önerisi, geleceğe dair pozitif bir vizyonu yok. Varsa yoksa ellerindeki tek argüman, Erdoğan nefreti!

Gezi olaylarından bu yana her geçen gün yükselttikleri, kendi kendilerini tahrik ederek inandırdıkları bir nefret.

Bu nefret halesine ulusalcıları, darbecileri, marjinal solcuları, milliyetçileri ve cemaatçileri çektikleri yetmiyormuş gibi son zamanlarda Kürtleri de bu pakete dahil etmek istiyorlar.

***

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan büyük bir siyasi risk alarak Çözüm Süreci'ni başlattı.

Şehit haberleri gelmiyor, anneler genç evlatlarının ölümlerine ağlamıyor.

Alevi Çalıştayları, Azınlık mallarının ve yer adlarının iadesi, Kürtçenin ve başörtüsünün önündeki engellerin kaldırılması, demokratikleşmeyi yükseltecek yargı paketlerinin çıkmasını yeterli görmüyorlar.

Tamam yeterli olmayabilir ama bunlar da önemli kazanımlar, normalleşme yolunda önemli adımlar değil mi?

Hayır! Varsa yoksa "Erdoğan gitmeli" diyorlar başka bir şey söylemiyorlar.

Ülkücülerle CHP'lileri, Alevilerle Kemalistleri doldurdukları sepete Türk-İslam sentezcilerini de

Kürtleri de eklemeye çalışıyorlar.

***

Ne Irak'taki kaos ne Suriye'deki katliamlar ne de Gazze'deki vahşet gündemlerini değiştirebiliyor. "Gazze bizim işimiz değil"miş demeye getiriyorlar.

Başbakan Erdoğan'ın Gazze gündemini sıcak tutarak "milli" olma iddiasında bulunamayacağını söylüyorlar. Gözümüzün içine baka baka İsrail'in Filistin soykırımında "Tarafsızlıktan" bahsedip ardından yan çiziyorlar.

***

Onların bu Erdoğan nefreti, düşmanlaştırma siyaseti, toplumun ana rengini oluşturan AK Parti tabanında karşılık bulmuyor Allah'tan. İnsanlar CHP ve MHP'nin "Çatı adayı" Ekmeleddin İhsanoğlu ile en fazla tatlı sert dalga geçiyor.

Onun söylemlerindeki çelişkileri sıralayıp espri yapıyor, o kadar! Ekmel Bey'e karşı en küçük bir düşmanlaştırma, şeytanlaştırma ve nefret yok Allah'a şükür. Kimseyi şeytanlaştırmak, onun aleyhinde nefret kampanyası başlatmak kimsenin aklından geçmiyor.

Hepimiz özgür irademizle sandığa gideceğiz ve özgür irademizle seçeceğiz Cumhurbaşkanımızı. Demokrasinin güzelliği bu.

Muhalefetin bundan sonra seçim kazanmak gibi bir derdi varsa artık bu Erdoğan'ı düşmanlaştıran nefret söylemini terk etmesi gerekiyor.

Nihayetinde Erdoğan'ı seven ve ona oy veren en az 20 milyon insan var…

SON DAKİKA