MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

15 Ağustos 2014, Cuma

14 parti+Paralel, bir Uzun Adam etmedi

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 14 parti Erdoğan karşısında birleşti. Ve 14 parti Erdoğan'dan 14 puan fark yedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Ağustos'ta, 30 Mart'a göre partisinin oy oranının üzerinde oy aldı ve kendisine oy veren insan sayısını da artırdı.

Erdoğan, 30 Mart'ta yüzde 46 oy alan AK Parti'nin oylarını yüzde 52'ye çıkarttı.
Erdoğan 21 milyon oy aldı. Demirtaş'ı da dâhil ettiğimizde geride kalan 15 partinin aldığı toplam oy ise 18 milyon küsur.

***
Seçimin kazananı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi "AK Parti'ye oy veren vermeyen, onu seven sevmeyen herkes" yani milletimizdir.Ancak bu seçimin en bariz kaybedenleri de var. Onlar da Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve Paralel Yapı'dır.

Seçim sonuçlarının anlattığı şey şu: Yeni Türkiye adım adım ve kararlı bir şekilde geldi. Çok zor oldu ama geldi. Paralellerin de bu dersi iyi anlaması gerekiyor.

Milletin arkasından çevrilen her dolap eninde sonunda milletin tokadını yer. Siyasal mühendislik projesi olarak kurulan "Çatı", milletin bir üfürmesi ile böyle uçar gider.

***
Muhalefet partilerinden hepimiz muhasebe yapmalarını, öz eleştiride bulunmalarını beklerdik. Ama hiçbir seçimde olmadığı gibi bu seçimden sonra da olmadı.

Aksine, tatilcileri, boykotçuları, başka partiye oy veren tabanlarını yani seçmeni suçlama yolunu seçtiler. "Seçimi kaybeden milleti aşağılıyor. Bu nasıl bir siyaset?" dediğinizde de şartların eşit olmadığını ileri sürüyorlar.

Tabii ki eşit değildi. Bir parti ve bir liderin karşısında, 14 parti + HDP ile bir Paralel Yapı vardı.
Ve "Uzun Adam" 12 yıllık alışkanlığı ile bu adaletsiz ve eşit olmayan yarıştan bir kez daha zaferle çıkmasını bildi.

Millet, Çözüm Süreci'ni ve Yeni Türkiye'yi benimsedi. Yeni Türkiye ile mücadele edenler kaybetmeye mahkûm olacaklarını bilerek artık düşmanlık değil siyaset üretmelidir…

SON DAKİKA