MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

07 Ekim 2014, Salı

Bayramlık ağzını açtı yine Sam ağızlı!

Bugün Kurban Bayramı'nın son günü. Kurban Bayramı'ndan aklımızda ne kaldı diye sorulsa, "sanatçı geçinen bazı tiplerin Kurban'a ve bu ülke insanına yönelik hakaretleri kaldı" deriz.

Eskiden her Kurban Bayramı'nda "Horozdan, tavuktan, devekuşundan kurban olur mu?" tartışmaları yaşanırdı. Artık bu değişti.

Şimdi bir şarkıcı çıkıp hümanist ayağına yatarak, milletin inancıyla, ibadetiyle dalga geçen, hakaret eden sözler sarf ediyor. Ve sonra televizyondan, medyadan, internetten, sokaklardan, kahvelerden vs. bu şarkıcılara laf yetiştirme sesleri yükseliyor.

***

Bayramın ilk günü sosyal medyadan, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" diye yazan şarkıcı Leman Sam, 'hayvan severlik' kontenjanından meseleye giriş yaptı.

Daha sonra tepkilerden bıktığını ve bir süreliğine yurtdışına gideceğini söyleyen Sam, yine de hakaretlerini sürdürdü:"Bazılarınızla aynı cinsten olmaktan utanç duyuyorum, sahtekâr, cahil ve çürüksünüz, kızamıyorum bile, yemin ederim. Belli ki bazılarının acayip sinirini bozuyorum. Bu da iyi bir şey" dedi.

Bu bir PR çalışması aynı zamanda. Yaptığınız işle gündeme gelemiyor ve bir kenarda unutulduğunuzu hissediyorsanız, milletin değerlerine saldırıp gündeme geliyorsunuz. Böylesi bir PR'ın kime ne kadar faydası oluyor tartışılır. Ama olan moral değerlerine saldırıldığını gören ama yutkunan, incinmiş millete oluyor.

***

Hele sosyal medyada bir mesaj vardı ki evlere şenlik. Hanım kızımız kurban edilen hayvancıkları görünce tamamen kopmuş, " Madem fakirlere dağıtacaklar, insanlar niye kasaptan almıyorlar ki etleri? Hayvanları kesmeye değer mi?" mealinde mesaj yazmıştı.

Kasap vitrinindeki etlerin topraktan bittiğini veya ağaçtan yetiştiğini sanıyor galiba…

***

Gazze'de, Halep'te, Kobani'de insanlar katledilirken seslerini duymadığımız bu insanların, Kurban Bayramı'nda millete çemkirirken avaz avaz bağırmasının samimiyetine inanmak mümkün mü?

Hayatları boyunca insanlara yapılan zulümlere ağzını açmayanların, Kurban'da bayramlık ağızlarını açmaları inandırıcı değil.

Leman Sam gibi provokatörler üzerinden dindar insanların sabrı zorlanıyor. Her Kurban'ı, her Ramazan'ı, her değeri buna meze yapmaktan sakınmıyorlar.

Tepkiler yükseldikçe sevinenlere gülüp geçmek lazım. Zira biliyoruz ki iman bir tercih ve nasip meselesidir…

SON DAKİKA