MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

31 Mart 2015, Salı

“400’ü vereceğiz, Yeni Türkiye’yi kuracağız”

Dün İstanbul Sinan Erdem Spor Kompleksindeki "Tokatlılar Buluşması"ndaydım.
Müthiş bir kalabalık, müthiş bir organizasyon ve miting meydanlarındaki gibi coşkulu bir kitle vardı salonda.

Saatler öncesinden salonu hıncahınç dolduran İstanbul'daki Tokatlılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Her ekonomik sınıftan ve her yaş grubundan kadın erkek on binin üzerinde Tokatlı vardı Sinan Erdem'de. Salona sığmayanların dışarıdan attığı "Seninleyiz Erdoğan" sloganı, içeriden de duyuluyordu.

***
Gençlerin, Çanakkale Savaşlarında şehit olan akranları "15'liler" gibi giyinip türküler, marşlar söylemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da duygulandırdı.

Yıllardır İstanbul'daki Tokatlılar Buluşması'nı organize eden İstanbul Milletvekili Harun Karaca'ya konuştuğumda "Tokatlılarla, İstanbullularla kısaca tüm Anadolu ile Erdoğan arasındaki gönül bağı var" diyerek sözlerine devam etti.

Afrika'dan Güneydoğu'ya, Batı'dan Kuzey'e kadar ayağına gittiği insanların evinde diz çöküp oturan, onların çocuklarını kucağına aldığında "yavrum" diyerek sahiplenen Erdoğan'ın siyaset tarzını anlayamayanların, onu "otoriter gibi" göstermeye çalıştığını, Başkanlık sistemini çarpıttıklarını belirten Karaca, halbuki milletin Erdoğan'ı zaten gönlündeki en üst makama oturttuğunu anlatıyordu.

***
Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin Cumhurbaşkanını seçmesiyle Cumhuriyet tarihinde yeni bir döneme adım atıldığını kaydederek "Parlamenter sistemin artık bekleme odasına girdiğini" vurguladı.

Erdoğan bir kez daha 7 Haziran'ın, yeni Türkiye yolunda, yeni anayasa ve başkanlık sistemi için bir fırsata dönüştürülmesini gerektiğinin altını çizdi.

***
Araştırma şirketlerinin, muhalefet liderlerinin, Erdoğan karşıtı medyanın, bence manipülasyonlardan, fitneden, algı operasyonlarından medet ummak yerine, Erdoğan'ın milletle kurduğu iletişimin derinliği konusunda çaba göstermesi gerekiyor. Eğer ki bir iktidar beklentileri varsa…

Son bir not. Salonun her yerinde "400'ü vereceğiz, Yeni Türkiye'yi kuracağız" sözleri asılıydı. Millet kararını çoktan vermişti yani…

SON DAKİKA