MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

28 Nisan 2015, Salı

Seçim sonuçlarını CNN-Türk izleyenler belirlemeyecek

Her seçimde aynı fiyaskoyu yaşayan kitlenin, 7 Haziran gecesi de pis bir mağlubiyet hissiyle dolacağı kesin. 2011 seçimlerinde sosyal medyada aylar süren anketler yapılmıştı.
Hatırladığım kadarıyla bu anketlere göre CHP yüzde 60'la iktidara geliyordu.
Sonuçları hep birlikte gördük.

Aynı şekilde geçen yıl 30 Mart Yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sosyal medyadaki anketlerde, AK Parti belediyeleri kaybediyor, Erdoğan da kesinlikle Cumhurbaşkanı olamıyordu.

Peki ne oldu? Sosyal medyadaki hesap çarşıya uydu mu? Hayır! İki seçimde de tam tersi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 14 partinin birleştiği Çatı Aday'a karşı ilk turda yüzde 52 oy alarak Cumhurbaşkanlığı'na seçildi.

***
Yıllardır AK Parti'ye ve Erdoğan'a karşı "muhalefet" adı altında düşmanlık yapan bazı gazete ve televizyonlar var. Kısaca bunlara D ve F Tipi medya diyoruz. İşte D-Tipi medyanın haber televizyonu CNN-Türk, epey bir süredir sadece 'operasyonların' ve CHP-HDP yandaşı 'gazetecilerin' baş mekânı.

Haliyle ulusalcı, Kemalist, solcu, HDP'li, milliyetçi vs. geçinen ama ortak hedefleri "Erdoğan" olan kitle için vazgeçilmez bir kanal.

Bu kitle sadece CNN-Türk izleyip ardından sosyal medyada "siyasi analiz" sandığı şeylerle
kendi kendini dolmuşa bindiriyor. Mesela bu kanalda bir HDP'li yönetici canlı yayına çıktı diyelim.

Anında Twitter'da o HDP'linin ne kadar da 'solcu' olduğu, ne kadar da 'Hümanist ve evrensel' olduğu yönünde mesajlar atılmaya başlanıyor. Mesajları atanlara bakıyorsunuz, çoğu kendini "Atatürkçü ve ulusalcı" olarak tanımlıyor.

"Madem AK Parti'ye vuruyor, HDP'li de olsa savunmalıyız" diye düşünüyorlar. Bu televizyondaki herkesin AK Parti aleyhine konuştuğunu görünce bunun tüm toplumda da böyle olduğunu sanıyorlar. Sonra da başlıyorlar "AK Parti artık gidiyor" diye sevinç naraları atmaya.

***
Aynen 2011 seçimlerinde, 30 Mart'ta, 10 Ağustos'ta olduğu gibi.
Şunlara inandırmışlar kendilerini: "AK Parti düşüşte, CHP ve HDP yükselişte."

Seçim akşamı yine şoka girip yenilgiyi "Trafoya", "Kediye", "Elektriğe" bağlayıp soluğu YSK'nın önünde alacaklar ama nafile. Bu artık bir seçim klasiği olduğu için şaşırtmıyor bile…

Aşın kendinizi aşın…

SON DAKİKA