MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

19 Mayıs 2015, Salı

Çılgınlık Hürriyet’i

Düşünsenize, CHP Maltepe'de iki milyona yakın insanın toplandığı bir miting yapmış. Kılıçdaroğlu'nun mitingdeki konuşmasını veya mitingin içeriğini boş verin.

Bu olası "2 milyonluk muhteşem kalabalık" bile Doğan medyasını heyecanlandırmaz mıydı? Bu mitingi, CHP veya HDP Genel Başkanı yapsa Doğan medyası kesinlikle çıldırırdı.
Hürriyet'in internet sitesi an be an milyonlarca CHP'liye vurgu yaparak manşete çekerdi.

***
Ancak Pazar günü AK Parti ve Başbakan Davutoğlu bunu gerçekleştirdi. İki milyon insan Maltepe'de coşkuyla AK Parti bayrağı salladı. Doğan grubunun internet siteleri, saatler geçtikten sonra Başbakan'ın konuşmasından satır başlıkları verdi sadece. Ne mitingdeki muhteşem kalabalık ne de alandaki coşku haberde verilmedi.

Doğan grubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, AK Parti'ye ve Başbakan Davutoğlu'na karşı 'özel' bir tutum var. Yani o çok önemsedikleri "objektiflik" değerleri söz konusu Erdoğan olduğunda hak getire.


***
Doğan medyanın seçim öncesi AK Parti ve Erdoğan hariç tüm partilere 'heyecanla' yaklaştığını herkes biliyor. Bir tek milletin en çok oy verdiği AK Parti onları heyecanlandırmıyor, hatta kızdırıyor!

Aynı şeyi Mısır'da ilk kez halkın oylarıyla seçilen Muhammed Mursi'ye darbecilerin "idam" kararı vermesinde de gördük. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında önce Mısır'daki olayla ilgili bir durum tespiti yaptı. 'Yüzde 52 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'na maalesef Mısır'da darbeciler tarafından idam cezası verildiğini" söyledi.

Erdoğan ardından da dünyaya, BM'ye, AB'ye ve diğer küresel kurumlara seslenerek "'İdam kararının, sandığı, milli iradeyi, demokrasiyi katletmek" olduğunu vurguladı.

Fakat Hürriyet ne yaptı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını vererek altına şunu yazdı: "Yüzde 52 oy aldı idam kararı verdiler!"

Efendim bu söz Erdoğan'ın cümlesiymiş. Tamam da kime karşı söyleniyor? Mısır'daki darbecilere ve onların idam etmek istediği Mursi'ye binaen söyleniyor. Eğer niyetiniz habercilikse, haberde bir de Mursi'nin fotoğrafını kullanmak çok mu zor?

Ama maksat başka, sürekli yaptıkları gibi algı operasyonu peşindeler.
"Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" cinliği…

Tabii başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu olmak üzere milli iradeden tokat gibi cevaplar aldılar.
Erdoğan, "Ey Doğan Grubu, seni muhatap almam ama şunu bilmen lazım, siz hayatınızı korkuyla geçiriyorsunuz. Şunu bil, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Bizim ölümümüz şahsiyetlidir. Mursi'nin idamı şahsiyetlidir. İşte onur budur" dedi.
Bu sefer de ağlamaya başlıyorlar.
Hürriyet Erdoğan'ı idamla tehdit edip sonra da ciyak ciyak bağırıyor "basın özgür değil" diye.
Hem tehdit edip hem 'mağduru' oynamak olmuyor ama…

***
Hürriyet, Demirtaş konuşunca çıldırıyor, Kılıçdaroğlu'nun vaatleriyle çıldırıyor, Paralel yapının ve Gezici BCC'nin Türkiye aleyhine her faaliyetinde aşırı heyecanlanıyor.

Gezici iş adamlarının 'ekonomi kötü' içerikli her haberini çılgınlar gibi manşetine taşıyor..

Objektif olduğunu iddia edip AK Parti ile ilgili olumlu her şeyden nefret ediyorlar.

7 Haziran'a kadar saldırınca, eskiden olduğu gibi 'kazanacaklarını' sanıyorlar.
Ama şunu unutuyorlar.
O eskidendi. Yeni Türkiye var şimdi…

SON DAKİKA