MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

29 Haziran 2015, Pazartesi

Kobani yalanları

Sınırlarımızın yanı başında yıllardır süren savaş ve çatışmalar var. Türkiye bugüne kadar, kendisini savaşa çekecek hiçbir provokasyona yüz vermedi.

Özellikle Suriye'de yüz binler ölürken uzaktan seyretmeyi tercih eden ABD ve Batı ülkeleri Türkiye'nin de savaşta olmasını çok istedi. Uçağımız düşürüldü iki pilot şehit oldu. Reyhanlı ve Cilvegözü sınır kapısındaki patlamalarda onlarca insan hayatını kaybetti.

Türkiye, mazlumların yanında olmak ve insani yardım ilkesiyle hareket etti. ABD Suriye için yıllarca, "Kimyasal silah kırmızı çizgimdir" dedi. Esed'in kimyasal silah kullandığı ortaya çıkmasına rağmen 'kırmızı çizgisinden' vazgeçip seyretti.

Aynı ABD, geçen yıl DAEŞ'in Kobani'ye saldırdığı günden bu yana Suriye'ye müdahale ediyor.
Kimyasal silahın, toplu katliamın bile yerinden kımıldatamadığı ABD, şu anda Esed'le hiç
takışmadan PYD'ye destek olmak için Suriye'yi bombalıyor.

***
Türkiye ise ilk günden "Açık kapı" politikası izliyor. Kendisine sığınan mazlumun, kimliğine, dinine, diline, mezhebine bakmadan onu misafir ediyor. Fakat buna rağmen HDP çevreleri 'Terörist Türkiye' iftirasını ve yalanlarını sürdürüyor.

Kendi ülkelerine her türlü düşmanlık için hiçbir fırsatı kaçırmayan Paraleller de utanmadan "Türkiye'nin teröre destek verdiği" yalanını, İngilizce yayın yapan gazetesinin manşetine çekti.

***
Halbuki PYD'nin bile inkâr etmediği gerçekler var. Mesela, DAEŞ çetelerinin geçen hafta ikinci kez saldırdığı Kobani'ye Türkiye üzerinden değil Suriye'nin içinden geldiği bilgisi. Bunu da YPG'nin Kobani Sözcüsü açıkladı. Hem de iki gün ard arda aynı şeyi söyledi; "Biz Türkiye'den geldiler demedik!"

Fakat Türkiye'de PKK çevreleri ve Paralel medya ısrarla bu yalanı sürdürdü. Mesela inkar edilemeyecek gerçeklerden bir kısmını şöyle sıralamak mümkün:

-DAEŞ geçen sene Kobani'ye saldırdığında Türkiye 3 gün içinde 200 bin Kürde kapısını açtı.
-Aynı günlerde yüzlerce PYD'li Türkiye'de tedavi edildi.
-Türkiye ağır silahlarla donanmış Peşmerge güçlerini kendi topraklarından geçirerek Kobani'ye gönderdi.
-DAEŞ'i püskürten Peşmerge'yi, olayın hemen ardından PYD istemeyerek Erbil'e geri gönderdi.
-Kobani'den gleen 35 bin kişi Türkiye'de tedavi gördü, sağlık hizmetleri aldı.
-Son 5 ayda Kobani'ye Türkiye'den 2 bin TIR insani yardım gitti.
-Bizzat gidip gördüm, Türkiye tarihindeki en büyük çadır kenti Kobani'den gelenler için kurdu.
-Her gün Kobanililere 60 bin öğün sıcak yemek veriliyor.

***
Hala gözümüzün içine bakarak yalan ve iftira atanları Allah'a havale etmekten başka çaremiz yok.

Son söz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelsin:
"Bugün Kobani'de ocaklar tütüyorsa Türkiye'nin yaptığı yardımlar sayesindedir. Hala uluslararası algı operasyonları adına Türkiye'nin aleyhinde konuşanlar, en büyük ahlaksızlığı, en büyük alçaklığı yapıyorlar."

SON DAKİKA