MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

15 Eylül 2015, Salı

Bölemediler gitti

Yıllarca "Gül ile Erdoğan arasında kavga var" fitnesine çalıştılar. Sonra Erdoğan isminin karşısına, daha bir sürü isim koyarak bunu sürdürdüler. Son bir yıldır da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun arasını açmak için her türlü melaneti sergiliyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin yüzde 52'sinin oyuyla 14 partiye karşı yarışmış ve birinci turda Cumhurbaşkanlığına seçilmiş bir isim. Devletin ve ordunun zirvesindeki bir numara.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve doğal karizmatik lideri.

Erdoğan, bütün risklerini omuzunda taşıyor. Halen de en çok saldırıya uğrayan tek isim.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Hoca da AK Parti'nin Genel Başkanı. Değerlidir, samimidir. Tanıyanlar bilir Ahmet Hoca, makam kaygısını millet davasından önde tutacak bir isim de değildir.

***
Bu ülkenin demokratikleşmesi, milletin insan gibi yaşaması, mazlumlara el uzatılması, adaletin ve refahın yaygınlaşması, kısacası "Güçlü bir Türkiye" hepimizin ortak davası.

Bu bir bayrak yarışı biri gider diğeri gelir. Gelenler de değerlidir gidenler de. Milletin emaneti, kimsenin tapulu malı değildir. Allah hizmet için yola çıkanların her daim yardımcısıdır.
Millet de her zaman bu gerçeği görerek kimi iktidara getirip kimi muhalefete mahkûm edeceğini iyi bilir.

***
Son günlerde bu dışarıdan fitne gibi "Özeleştiri" adı altında sözde kendini "Tek doğrucu" sanan tipler türedi. AK Parti her kesimden oy alarak tek başına iktidara gelmek isteyen siyasi bir parti.

Ve siyasi partiler seçim sonrası muhasebeler, öz eleştiriler yapar. Seçim öncesi de yapar ancak bu medyanın önünde yapılmaz. Seçim öncesi özeleştiri yapılmaz. Unutmayalım ki yapanların da yanına kar kalmaz. Hepsi fitneci olarak tarihe yazılır.

***
Hala tek cümlesiyle siyaseti domine eden ve omurgalı dik duruşun sembolü olan Erdoğan, şu anda büyüyen güçlü Türkiye'nin olmazsa olmaz tek ismidir.

Dışarıdan ve içeriden devletler, partiler, teröristler ve kişiler bazında ortak düşman haline getirilmeye çalışılanın aslında Erdoğan değil 'Bağımsız Türkiye' olduğu gerçeğini kavramak zorundayız.

Ülkenin istikrarı ve milletin refahı için çarpan tüm yürekler bizimdir. Ayrılık-gayrılık bekleyenler, fitne çıkarmak için el ovuşturanlar bir kez daha avuçlarını yalayacak.

***
AK Parti istikrarın partisidir. MHP ve CHP'deki iç kavgalar yerine hem yönetiminde hem icraatlarında istikrarı temsil eder AK Parti.
Dolayısıyla AK Parti'ye ve doğal liderine yönelik saldırıların tek amacı bu birliğe, kardeşliğe, dava bilincine darbe vurmaktır.

***
AK Parti oy aldığı ve temsil ettiği birbirinden farklı kitleleri buluşturan adres olarak da siyasette istikrarın adıdır.

Çünkü AK Parti diğer partiler gibi, dar ideolojik ve etnik kimliklerin değil tüm milletin partisidir.

SON DAKİKA