MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

17 Kasım 2015, Salı

Terörün asıl mağdurları Müslümanlar

Sonda yazacağımı başta yazayım. Yeryüzün hangi noktasında olursa olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın her türlü terörün asıl mağduru Müslümanlar oluyor. Mesela DAİŞ'in yaptığı bütün terör eylemlerinde en büyük zararı hep Müslümanlar görüyor.

7 Ocak 2015 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik saldırıda 12 kişi öldü 11 kişi de yaralandı. Katliamın ardından birçok devlet başkanı Paris'e gelerek terör karşıtı yürüyüşe katıldı.

Irak ve Suriye'deki toplu katliamlar, yüz binlerce sivilin vahşice öldürülmesi, birçok terör örgütünün Türkiye'deki saldırıları Paris'teki kadar batıyı sarsmamıştı.

Türkiye'nin "Esed gitmeden Suriye'de terör bitmez" tezine destek veren tek AB ülkesi olan Fransa 140'a yakın insanın katledildiği son saldırıyla bu sene 2. kez teröre maruz kaldı.

Birileri başka bir AB ülkesine değil "Esed'siz çözüm olsun" diyen Fransa'ya bu yıl 2. kez 'ders' veriyordu sanki. Tıpkı aynı söylemde bulunan Türkiye'ye verilen "mesajların" Paris'e de verildiğini görüyoruz.

***
Paris'i sarsan terör saldırılarını haberleştirmek için sokaklarda olan AA muhabirleri, gördüklerini ''savaş alanına'' benzetmişti.

AA muhabirleri Hajer M'tiri ve Esma Arslan, patlama seslerinin hemen ardından olay yerine gittiklerinde gördükleri karşısında şoke olduklarını söylüyor. Müslümanlara dönük nefret saldırılarının yaşanabileceğini belirten muhabirlerden Hajer M'tiri, başörtülü olması nedeniyle sözlü olarak ırkçı saldırıya maruz kaldığını söyleyip Avrupa'da İslamofobinin artmasından endişe ediyor ve diyor ki:

"Bu Avrupa için normal değil, çünkü böylesini yaşamadılar."
M'tiri'ye göre, Paris'te boş taksiler bile başörtülüleri arabaya almıyormuş.

***
Fransa'nın acısını paylaşıyoruz. Evet teröre karşı tüm dünya el ele olmalı. Ancak şunu da unutmayalım; terör örgütlerini destekleyen devletler olmasa terörün kökü kazınır.

Çünkü biliyoruz ki artık savaşlar yok ve devletler kozlarını terör örgütleri üzerinden paylaşıyor. Mesela PKK'ya başka devletler silah, mühimmat ve lojistik destek vermese PKK bu kadar terörü azdırabilir miydi?

Terörün dini ırkı olmaz çıkarı olur ancak. Fransa'daki terörden kimin çıkarı var kim Fransa'ya ders vermek istiyor buna bakmalı. Fransa da İslamofobiyi artıracak uygulamalar yerine 100 yıllık Suriye haritasını güncellerken kendisini dışarıda tutmak isteyen "dostlarına" iyice baksın önce...

SON DAKİKA