MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

01 Aralık 2015, Salı

Ya görüntüler olmasaydı?

PKK ve YDG-H, aylardır Diyarbakır'ın Sur ilçesinde hendek ve barikatlarla 'özyönetimcilik' oynuyor.

İlçede yaşayan insanlara hayatı zindan eden teröristler, en son Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi katletti, iki polisi de şehit etti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum.

Tahir Elçi, HDP çizgisinde biri değildi.

Bölgeyi bilenler, PKK baskısından korkan insanların konuşabilmek için 'Kürdistani' duruş sergilemek zorunda kaldığını bilir. Yoksa bölgede yaşama konuşma şansı vermezler.

***
PKK ve bileşenleri, yalanı ve dezenformasyonu araç olarak kullanıyor.

Sosyal medyada kullandıkları görsellerin veya 'haber' dediklerinin çoğu anında yalanlanıyor ancak bundan vaz geçmiyorlar.
Bir taksiden inen teröristlerin, Tahir Elçi'nin bulunduğu sokağa kaçmadan önce iki polisi şehit ettiği mobese kayıtlarında açıkça görülüyor.
Ancak buna rağmen HDP yöneticilerinden sosyal medya trollerine kadar hepsi birden "Katil devlet" diye bas bas bağırıyor.
Görüntüleri gördük. Polislere silah sıkıyorlar 2 polisimizi şehit ediyorlar. Sonra da kalkıp yine "Barış" diyorlar.

Aslında kendileri de biliyor Tahir Elçi'yi kimin öldürdüğünü. Yoksa çoktan ortalığı ateşe vermeye, "İkinci Kobani" çalışmalarına başlamışlardı. Ama ne yazık ki(!) görüntüler ortada.

***
Bunlara en büyük destek de kendini 'solcu' zanneden Kemalistlerden, Gezicilerden ve Paralellerden geliyor. Onlar da ister maden kazası olsun, ister Rus uçağı düşsün, ister deprem olsun, yıldırım düşsün, sel olsun fark etmiyor başlıyorlar "Katil devlet" demeye.
PKK, kendine zıt görünen bu kesimlerin de şartlar ne olursa olsun "devlete düşmanlıkta" kendileri ile kolkola girdiğini görünce yalan çıtasını daha da yükseltiyor.

Tüm Türkiye iki polisi katleden teröristlerin görüntülerini izlerken bakıyorsunuz bir HDP'li çıkıp "Devlet yine hakikati gizleyecek. Bu olay da faili meçhul kalacak" diyebiliyor.

Mesela tarihçi ve solcu geçinen biri Twitter'dan yazıştığı YDG-H'linin her sözüne ölümüne inanırken, devletten gelen tüm açıklamaların yalan olduğunu söyleyebiliyor.
***
"Polisleri katleden teröristler, Elçi'nin basın toplantısı yaptığı sokağa girmeseydi Elçi şimdi yaşıyor olacaktı" dediğinizde bile "Katil Akepe faili meçhullere başladı. Elçi'nin katili yakalansın" diyor.

Müfettişler 4 gündür sokağa giremiyor. Mermi çekirdeğini bulmak için olay yerinde keşif yapamıyorlar.
Buna rağmen PKK trolleri, "Savcılara ateş eden de polistir, kontragerilladır" diye saçmalıyor.
Tahir Elçi'yi sadece "PKK terör örgütü değildir" cümlesiyle öne çıkaranlar, onun Kandil'in "hendek" siyasetine karşı olduğunu, PKK'lıların derhal şehirleri terk etmesini istediğini gizliyorlar.
Elçi'nin ve polislerimizi şehit eden katillerin biran önce ortaya çıkarılması birçok oyunu bozacaktır.

SON DAKİKA