MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

12 Ocak 2016, Salı

Sur, Cizre, Şırnak, Silopi

Sur, Şırnak, Cizre, Silopi. Bu 4 yer ismi sürekli gündemde.
Çünkü buralarda PKK terör örgütü, Kürtlere karşı 'direniş' içinde.
Sokaklara kazdıkları çukurlar, ördükleri duvarlar en başka Kürtleri vuruyor.
Kürtler adına 'savaş' vermiyor, Kürtlerle savaşıyor PKK.
PKK, evinin anahtarını örgüte teslim etmeyen Kürdü katlediyor. Çoluk-çocuk, kadın-erkek, genç-yaşlı fark etmiyor onlar için.
Örgütün yanında değilsen "TC'nin yandaşısın" bitti. Öldürülmen için gerekçe olarak yeter.

***
Gezici, Paralelci, ulusolcu, solcu, muhalif olmanın da tek şartı var; hiçbir cümlende 'gizli özne' olarak dahi teröristlerin ismini geçirmeyeceksin.
Gazetede köşe yazabilir, televizyonda program yapabilir, Show programlarına çıkıp yalan söyleyerek provokasyon yapabilirsin. Sosyal medyada yalanı araçsallaştırarak her türlü kini ve ihaneti "devletin", "Akepe'nin", "Erdoğan'ın", "Polisin-askerin" üstüne boca edebilirsin.
Ama ilaç niyetine "PKK'nın açtığı çukurlara" tek laf etmezsin.
O zaman adın "aydın" olur, "vicdanlı yazar" olur.
"Ama PKK çukur kazmasa bu işler olmaz, insanlar ölmez ki" diye şerh bile düşemezsin.
Bunu söylediğin anda "Akepe yalakası" ilan edilirsin.

***
7 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 13 oy ve çıkardıkları milletvekili sayısıyla tarihte gördükleri en yüksek oy oranına ulaştı HDP. Halkın 'barış' talebini okuyamayınca da 1 Kasım'da gerilediler. Halen yüzün üzerinde belediye zaten kendilerinde. Ama o belediyelerin tek derdi ellerindeki iş makineleriyle çukur kazmak.
Çözüm Süreci'nde İmralı'nın, devletin, milletin istediği "Teröristi sınır dışına çekme" projesinde 'muhatap' olan HDP, tüm kazanımlarının bu 'muhataplıktan', Çözüm Süreci'ne olan halk desteğinden kaynaklandığını bir türlü anlamak istemedi.
Daha doğrusu 'anlasalar' bile Kandil istemeyince, onlar da Kandil'in çizdiği rotaya yöneldiler.
Meselenin bitmesi için siyaseti domine eden dindar sosyolojiyi arkasına almış AK Parti ile sağ salim ülkeyi düzlüğe çıkarma fırsatı geçmişti ellerine. Ellerini tersiyle ittiler bunu.

***
Ne yeni Anayasa, ne AB uyum yasaları, ne demokratikleşme adımları. Hiç birinde hükümete destek çıkmadılar. "Bizi muhatap almayın kardeşim. Biz geziciler, Paraleller ve diğer Akepe düşmanları gibi tüm varlığımızı Erdoğan'ı başkan yaptırmamak üzerine kurguladık" dediler.
Dediler de ne oldu? Türkler, Kürtler, Aleviler, Zazalar vs. bundan çok mu kazançlı çıktı?
İçlerindeki sağduyusu sesleri bile gazetelerinden, televizyonlarından "ölümle", "sürgünle" tehdit edip susturdular.
Demirtaş ve Yüksekdağ'dan farklı düşünen bir tane HDP'linin sesi çıkıyor mu?
Millet, kendinden daha 'akıllı' olduğunu iddia eden tüm vesayet odaklarını her seçimde bir bir tarihin çöplüğüne gönderirken, PKK ise Kürtler üzerinde terör vesayeti kurarak, onlara işkence ederek onları 'özgürleştirmeye' çalışıyor.
Bush'un, Irak'ı 'özgürleştirmek' isterken 1 milyon sivili katletmesine ne kadar da benziyor…

SON DAKİKA