MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

30 Ağustos 2016, Salı

Dokuz bin çocuk nerede?

Fetullahçı teröristlerin 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin üzerinden 45 gün geçtikten sonra Batı'dan "Pardon destek için geciktik" içerikli itiraflar geliyor.

Geçen hafta ABD Başkan Yardımcısı Biden'in "özür"ünden sonra Almanya'dan da benzer "özür" açıklamaları geldi.

241 insanımız tanklara karşı direnirken şehit oldu, yüzlerce gazimiz var. Ama Batı lütfedip 45 gün sonra "özür" beyan ediyor.

***

Türkiye'nin 5 yılı geride bırakan Suriye savaşında aldığı insani ve vicdani tutuma karşı Batı ne yaptı? Türkiye'ye, "Savaştan kaçan sığınmacıları ülkenizde tutun, Avrupa'ya gelip de konforumuzu bozmasınlar" dedi sadece.

Avrupa ülkeleri derhal sınırlarını kapattı, sığınmacıları jiletli tel örgülerle durdurdu, onların botlarını şişleyip çoluk-çocuk mültecileri Akdeniz'e gömdü ve bundan hiç gocunmadı.

Batılı ülkelerin silahlarıyla donatılmış DAİŞ ve Suriye PKK'sı her gün Türkiye'ye saldırırken Batı ise terörün katlettiği insanların değil de terörislerin hukukunu dert edindi.

15 Temmuz'dan bu yana da dikkat ederseniz canını vererek Türkiye demokrasisini kurtaranların değil teröristlerin ve teröre destek verenlerin hukukunu savunuyorlar.

***

Türkiye'nin hergün ülkemize saldıran PKK ve DAİŞ'e karşı sınır güvenliğini sağlamak için Suriye'de başlattığı "Fırat Kalkanı" operasyonu da Batı da çok "endişeyle" karşılandı.

Hem siyasetçileri hem medyaları ile Türkiye'nin sivilleri hedef aldığı yalanını yayarak Türkiye'nin Cerablus operasyonunu eleştiriyor. Çünkü Türkiye'nin hamlesi, senelerdir sınırımızın öte yanında oynanan "DAİŞ-PKK çatışması" isimli tiyatroya son verdi.

Batıdan gelen açıklamalar nedense herkeste acı bir tebessüm oluşuruyor. Sanki Suriyelileri, sivilleri, daha doğrusu insanı umursuyorlarmış gibi…

***

İşte dünya medyasına yansıyan son haber: Almanya'da 9 bin sığınmacı çocuk kayıp.

Çoğu çocuk 9 bin Suriyeli mültecinin kayıp olduğu ortaya çıkan Almanya'da resmi makamlar, çocukların nerede olduğunun bilinmediğini açıkladı.

Almanya Federal Asayiş Dairesi (BKA) verilerine göre, Almanya'ya sığınan 14-17 yaş aralığındaki 8 bin 991 çocuk kayıp. Kayıp 867 çocuk ise 13 yaşın bile altında.

Uluslar arası insan hakları kurluşları, çocukların organ mafyasının veya suç çetelerinin eline düşme ihtimalini gündeme taşırken Alman yetkililer 9 bin çocuğun nerede olunduğunun bilinmediğini belirtiyor.

Kendi insan hakları karnesi rezilliklerle dolu olan Batılı ülkelerin hem de "insan" ve "yaşam" konusunda Türkiye'ye akıl satması, en hafif tabirle iki yüzlülük veya suçluluk psikolojisi…

SON DAKİKA