MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

13 Eylül 2016, Salı

Tek yumurta ikizleri: FETÖ-PKK

Fetullahçı teröristlerin örgütü FETÖ ile bölücü terör örgütü PKK yapılanması ne kadar da birbirine benziyor. Özellikle dikkatimi çeken dört konuda PKK ve FETÖ terör örgütleri birbirine "paralel" hareket ediyor.

Birincisi; ikisi de kendi insanını katletmekten, huzuru bozmaktan, fitne yaymaktan, açık açık yalan söylemekten çekinmiyor.

İkincisi; ikisinin de merkezi yurtdışında ve ikisi de yabancı istihbaratların emriyle Türkiye düşmanlığı yapıyor.

Üçüncüsü; İkisi de yabancı ülkelerde dış kamuoyunu Türkiye aleyhine yönlendirmek için çabalıyor.

Dördüncüsü; ikisi de kâğıt üzerindeki seçilmiş veya atanmış belediye başkanı veya bürokratlara örgütün militanlarınca emir yağdırıp onları kukla gibi yönetiyor.

***

Mesela 15 Temmuz hain darbe girişiminde öğrendik ki, FETÖ'nün kurum 'imamları', ister esnaf, ister başçavuş, ister öğretmen olsun orgenerallere, paşalara emirler yağdırıyormuş.

Hatırlarsanız PKK'da da işler böyle yürüyor.

Daha önce Osman Baydemir Diyarbakır Belediye Başkanı iken belediyede çalışan bir temizlik işçisinin, Kandil'den gelen örgüt 'yetkilisi' olarak Baydemir'i sorguladığı hatta fırçaladığı ortaya çıkmıştı.

İki terörist yapıda da aynı. Türkiye dışındaki örgüt merkezinden görevlendirilen militanlar, belediye başkanlarına da paşalara da emredebiliyor. Tam da "paralel yapılanma" dediğimiz şey.

***

Önceki gün, yani tam Kurban Bayramı arifesinde, İçişleri Bakanlığı, PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, 28 belediye başkanını görevden alarak yerlerine başka 28 kişiyi görevlendirdi.

İkisi il belediye başkanı olan başkanların 24'ü PKK ile 4'ü de FETÖ ile bağlantılı olarak görevden alındı. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Belediyeler, vatandaşımızın kullandığı oyu ve verdiği vergileri istismar ederek ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör örgütlerinin etkisi altına giriyorsa, karşı tedbir almak devletin asli görevidir. Milletin beklediği de budur" denildi.

***

Evet gerçekten de milletin yıllardır beklediği buydu.

Çünkü halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanları da, devletin güvenip atadığı bürokratlar ve generaller de milletin menfaati için değil örgütün menfaati için çalışıyordu…

NOT: Ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun. Bayram savaşların, terörün, acıların bitmesine vesile olsun…

SON DAKİKA