MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

22 Kasım 2016, Salı

Terör asla kazanamayacak

Kendini 'Kürt siyaseti' diyerek tanımladığı halde Çözüm Süreci'ne son veren Kandil'in-terörün emrine geçen HDP, siyasi alanı terk etti.

Bölge halkından hiçbir şekilde destek alamadıklarını görünce de "Meclis'ten çekiliyoruz" blöfünü geri çektiler. Meclis çalışmalarına katılacaklarını açıkladılar.

Mesele milletvekili maaşı veya hakları değil. Mesele, kendi tabanlarından ummadıkları şekilde tepki görmeleri. Dolayısıyla sosyolojiyi yok sayamamaları…

***

"Diyarbakır'ı Türkiye'den koparmayı", "Devrimci halk savaşı başlatacaklarını", "Çukur terörüne destek verdiklerini" ve "Özerlikten yana olduklarını" söyleyen HDP'liler, bu ucuz söylemlerin tabanda getirisi olmadığını, halkın kendilerini dışladığını gördü.

Teröre açıkça destek veren belediye başkanı ve vekillere dokunulunca da iyot gibi ortada kaldılar.

Sürekli kapısına gittikleri Avrupalı dostlarına Türkiye'yi şikâyet etmenin ya da AB'den gelen "HDP'ye destek" açıklamalarının millet nezdinde zerre kadar kıymeti olmadığını gördüler.

Terörü ve şiddeti açıkça lanetleyip meşru siyaset çizgisine gelmedikçe HDP yok olmaya mahkûm. Bölgede, önce halkın sorunlarını şiddete başvurmadan, taleplerini öldürmeden dile getirecek yeni siyasi yapılar çıkacaktır.

***

Türkiye'de en uç fikirler bile dile getirilsin yeter ki şiddet ve terör olmasın. Türkiye demokrasisi, öldürmeden, teröre başvurmadan, şiddete yönelmeden, her türlü talebin ifade edilmesini kabul edecek olgunluktadır.

PKK, DHKP-C , DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri sivil insanları katledip terör ve şiddete baş vurunca da devreye hukuk ve güvenlik tedbirlerinin girmesinden başka çözüm kalmıyor.

ASLA BOYUN EĞMEK YOK!

Toplumun, terörle mücadele konusundaki motivasyonu çok yüksek. Polis Özel

Harekat alımlarına on binlerce genç başvurdu. Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerinin dış kaynaktan subay ve astsubay alım ilanına da 4 günde 55 bin başvuru gelmiş.

Türkiye'nin 30 yılını gasp eden bu kanlı terör sarmalından kurtulmak için alınan tedbirler ve yeni mücadele konsepti sadece ülkenin Batı'sında değil Doğu'da da halktan büyük destek görüyor.

Mesela PKK terörüyle şehit edilen Mardin Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün boş kalan makamına gönüllü olarak atanan Kaymakam Hakan Kafkas, "Korkum yok, aslanlar gibi görevimi yapacağım" dedi.

Ben de tebrik etmek için Derik Kaymakam'ı Hakan Kafkas'la telefonda görüştüm. Morali çok yüksek. Derik'e gitme talebini, eşi başta olmak üzere ailesinin de desteklediğini ifade etti.

Kafkas, "Kürt kardeşlerimize güveniyoruz. Vatan'ın her yeri bizim için aynıdır. Önemli olan Derik halkına yapacağımız hizmettir. Allah'tan başka kimseden korkum yoktur" dedi.

Allah yardımcısı olsun…

SON DAKİKA