MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

07 Şubat 2017, Salı

‘Yeni Türkiye için evet’

AK Parti, referandum süreci için sloganını belirledi: 'Yeni Türkiye için evet!'

Slogan, hem Türkiye'nin yarınları için ufuk gösteriyor hem de son 15 yıllık kazanımlardan geri adım atmamayı ifade ediyor.

Türkiye'nin son 15 yılını hatırlayalım. Sağlıkta, ekonomide önemli atılımlar yapıldı.

Yapılan havaalanları, otoyollar, köprüler, Marmaray, Avrasya, Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, konut atakları ve demokratik kazanımları düşünelim.

İnsan hakları alanında başörtüsü özgürlüğü, faili meçhullerin sona ermesi, "işkenceye sıfır tolerans" denilerek insanlık suçu işkencenin bitirilmesi az buz şeyler mi?

***

Türkiye, şu anda tüm dünyanın yaşadığı kaos ve savrulmanın izdüşümlerini yaşıyor.

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekâtı ile sahada DEAŞ ve PKK terör örgütüne karşı mücadele veriyoruz.

Türkiye içinde de yine PKK, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele içindeyiz. Kredi derecelendirme kuruluşlarının ve spekülatörlerin döviz ve borsa üzerinden Türkiye'ye yönelik saldırılarını ekonomide alınan önemli kararlarla bertaraf etmeye çalışıyoruz.

***

Amerika'daki Trump sarsıntısı devam ediyor. CNN ve FOX News, 24 saat Trump'la ilgili haberlerden başka içerik geçmiyor.

AB'den Rusya'ya, Çin'den Asya ve Afrika'ya kadar herkes Trump'ın öngörülemezliği ve sansasyonel açıklamaları ile kendine rota belirlemeye çalışıyor. Yani ABD'den Avrupa'ya, Afrika'dan Asya'ya kadar tüm dünya bir çalkantı içinde…

***

Dün Başbakan Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Eğer bugün Türkiye bir Suriye, bir Irak, bir Libya olmadıysa bunun en temel sebeplerinin başında gelenlerden birisi Türkiye'de sandığın ortada olmasıdır. Bu, Türkiye demokrasisinin gücünü gösterir. Sloganımız 'Yeni Türkiye için evet.' Biz kampanya boyunca 'evet'i anlatacağız ve halkımızın büyük bir çoğunluğunun 'evet'e destek vereceğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

***

Dediğim gibi dünya sisteminin değişime uğradığı bu çalkantılı dönemde Türkiye, kendi sistem dönüşümünü başararak sakin sulara erişmenin mücadelesini veriyor.

Devletimizin ve milletimizin felaha ve sükûnete salimen ulaşabilmesi ve yeniden şekillenen geleceğin dünyasında güçlü bir şekilde "varım" diyebilmek için, Yeni Türkiye için Evet!

SON DAKİKA