MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

04 Nisan 2017, Salı

Kimi ‘denize’ döküyorsunuz?

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın "Kandil ve FETÖ referandumda 'hayır' diyor" şeklindeki basit bir gerçeğe işaret etmesini bile "Tüm 'hayır' diyenlere 'terörist' diyorlar" şeklinde çarpıtan CHP'nin, kendi partililerinin kin ve nefret dolu açıklamalarını görmemesi en hafif tabirle çifte standart.

Kılıçdaroğlu ilk günlerde referandumda "Evet" demenin "ihanet" olduğunu söylüyordu. Ancak hemen reklamcılar ve PR'cılar devreye girdi ve Kılıçdaroğlu söylemlerini düzeltti.

Daha sonra Kılıçdaroğlu, reklamcıların stratejisi doğrultusunda referandum kampanyasında nefret dilini bıraktı.

"Hayır" çıksa bile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başımızda kalacağını söylemeye, "AKEPE" söylemini terk edip 'AK Parti' demeye başladı. Kılıçdaroğlu nefret dilini bıraktı ama CHP'de muhakkak bir yerlerde düğme atıyor. Çünkü bu 'nezaket' ceketi CHP'nin üzerine oturmuyor. CHP'liler son günlerde geçmişte HDP'nin yaptığı gibi tehdit dilini kullanmaya başladı.

***

Mesela FETÖ'nün kaset operasyonuyla CHP Genel Başkanlığı'nı bırakmak zorunda kalan Deniz Baykal.

Baykal, partisinin halk oylaması çalışmaları kapsamında Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, referandumda "hayır" çıkması durumunda bunu nasıl kutlayacaklarını belirterek; "Cumhuriyetimizi o gün ilan etmişiz gibi. Hatta 9 Eylül 1922'de İzmir'de düşmanı denize döküp, kadınlarımızın diktikleri, o sevimli bayrağımızı askerlerimizin vilayet konağının çatısına kadar heyecanla çıkıp diktikleri anda nasıl yüreğimiz kabarıyor, gözlerimiz doluyorsa o duygularla vatanı o gün kurtarmışız gibi... O sevinci yaşayacağız" dedi.

Yani Baykal, "Hayır" çıkmasını, "düşmanın İzmir'den denize döküldüğü" zamanki duygularla kutlayacaklarmış…

***

E eski Genel Başkan böyle derse şimdiki vekil geri kalır mı? Halk TV'de konuşan CHP Konya Miletvekili Hüsnü Bozkurt; "16 Nisan'da yüzde 60-65 Hayır çıkacak. Ama evet çıksa bile yine Samsun'dan çıkarız ve sizi de yedi sülalenizi de İzmir'den denize dökeriz. Ortalığı yıkarız ama yine de devleti yönetmenize izin vermeyiz" sözleriyle tehdit etti.

Tehdit ettiği de millet. Bozkurt, Baykal'ın "İzmir'den denize dökmek?" söylemini birebir kopyalayarak daha ilerisini söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da haklı olarak dün, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında soruşturma başlattı.

***

Geçmişte millete ettikleri "Bidon kafalı", "Göbeğini kaşıyan adam", "Kısa kıllı bacaklı", "Mangalcı", "Kömürcü", "Makarnacı" gibi hakaretleri unutturacaklarını zannederken Kılıçdaroğlu sussa bile CHP'liler hakaret etmeden duramıyor.

Bir de sosyal medyadaki CHP trolleri ve kendini "Gezici" olarak tanımlayanlar ise hiç yuvarlamadan halka sövüp saymayı sürdürüyor. Mesela son bir yıldır bu troller, "koyun" demeyi bıraktı ama 7 gün 24 saat halka "Anadolu çomarı" diyerek açık açık küfrediyor zaten.

Geçmiş seçimlerde halka "koyun" diyenler sandıklar açılınca kendileri "süt dökmüş kediye" dönüyordu. Şimdi "Koyun" yerine daha rezil şekilde "Çomar" diyerek millete küfredenler, 16 Nisan akşamı da sandıkta fena bir sürprizle karşılaşacak.

Ben söyleyeyim de sonra "şok" olmayın yine…

SON DAKİKA