MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

08 Ağustos 2017, Salı

Oraya bakma şuraya bak!

Daha geçen ay Türkiye dehşet verici bir vahşi cinayeti konuşuyordu. Üzerinden bir ay bile geçmedi. Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeği tecavüz edildikten sonra başına taşla vurularak katledildi.

Son 10 gündür medyada tartışılan içi boş gündemler, Suriyeli annenin ve bebeğin trajedisinden daha çok konuşuldu.

'Kıyafetime karışma', 'Atatürk büstü' vb. tartışma konuları ise özellikle köpürtülüyor. Adeta 28 Şubatvari bir medya operasyonu ile özellikle gündemde tutuluyor.

***

Biz belki de incir çekirdeğini doldurmayacak mevzulara dalmışken ABD'nin komşumuz Suriye'nin PKK'sına verdiği ağır ve hafif silahların toplamı bin tırı geçti. Rakamla 1000 TIR!

Tanksavardan kaleşnikoflara kadar Suriye PKK'sına silah ve mühimmat yağdırılıyor.

Ama bizim konuştuğumuz konular "Laiklik elden gidiyor" 'boş'luğundan öteye gitmiyor…

***

Bir yorumcunun ifade özgürlüğü içinde değerlendirilebilecek sözleri veya FETÖ'cü hainlerin mahkemelerde yaptığı soytarılıklar sürekli Türkiye'nin ana gündem maddeleri imiş gibi sunuluyor. Gündemi buralarda sabitleyen medya odaklarının, 28 Şubat sürecinde neler yaptığını iyi biliyoruz.

Bunun planlı programlı bir operasyon olduğuna ve toplumu manipüle etmeye çalıştıklarına inanıyorum. Çünkü küresel çetelerin Türkiye'deki uzantıları olan iliştirilmiş medya bir şey diyorsa arkasında çok farklı bir meselenin perdelenmek istendiğini geçmişten bu yana tecrübelerimizle biliyoruz. Bize kuzeyi işaret ederken güneyde harlanan ateşi görmememiz isteniyor.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birkaç gün önce Malatya'da, "Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak" dedi.

Bu açıklama aniden tüm dikkatleri Türkiye'nin Suriye'de atacağı olası adımlara çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye'nin uluslararası çaptaki bu "medya operasyonunu" gördüğünü ve bunu bozmak için gereken hamleleri atmakta kararlı olduğunu duyurdu böylelikle.

***

Söylenen o ki iyice kan kaybeden Türkiye PKK'sı, İran PKK'sı olan PJAK'la birlikte şu anda Suriye PKK'sı PYD'ninsaflarında toplanmış halde. Küresel çetelerin, silah ve eğitim desteği verdiği PKK'yı, Türkiye'ye karşı Suriye sınırımızdan bölme, parçalama ve yarma planları için hazırladığı vurgulanıyor.

Haritaları 100 yıl sonra yeniden değiştirmek isteyenlerin, bu kirli süreci daha kanlı bir aşamaya geçirmek istedikleri çok açık!

Türkiye enerjisini, içi boş tartışmalarla harcamak yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çektiği kendi gündemine ve gelecek vizyonuna saklamalı…

SON DAKİKA